Жюльєн в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Ця гаряча закуска з грибів і курки - справжня знахідка в разі, коли до вас несподівано нагрянули гості. Сьогодні я розповім, як зробити жульєн в мікрохвильовці!
У Росії трохи змінений спосіб нарізки інгредієнтів для цього блюда, замість того щоб нарізати соломкою, нам звичніше нарізати продукти маленькими шматочками. Але від цього смак і якість страви нічого не втрачають - повірте мені. У Франції прийнято подавати жульєн в маленьких порційних горщиках. Якщо у вас їх немає - нічого страшного. Я впевнена, що у кожної господині є посуд, в якій можна порційно приготувати і подати жульєн. Цей простий рецепт приготування страви в мікрохвильовій печі не раз виручав мене. Сподіваюся - виручить і вас!
1. Нарізаємо філе курки на невеликі кубики або соломкою.
2. Укладаємо в посуд для мікрохвильовки, додаємо пару ложок води. Накриваємо кришкою і ставимо в мікрохвильовку на повну потужність хвилин на 8-10.
3. Поки курка готується, чистимо і моєму гриби. Нарізаємо так само, як курку.
4. Відправляємо гриби до курки на 5-6 хвилин.
5. Готуємо соус - змішуємо вершки, борошно, сіль і спеції.
6. Розкладаємо куряче філе з грибами по маленьким горшочкам або піалках.
7. Натираємо сир на крупній тертці. Заливаємо соусом курку з грибами і посипаємо сиром.
8. Ставимо в мікрохвильовку на повну потужність (якщо є режим конвекція - можна його включити) з 5-7 хвилин.
Жюльєн готовий! Якщо у вас є французький батон - можна подати його до столу і у вас буде майже французький вечір
- Куряче філе - 300 грам
- Печериці - 300 грам
- Сир - 100 грам
- Вершки - 150 грам
- Сухі прянощі - 2-3 Щепоток (за смаком)
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Вода - 2 Ст. Ложки
1. Нарізаємо філе курки на невеликі кубики або соломкою.
2. Укладаємо в посуд для мікрохвильовки, додаємо пару ложок води. Накриваємо кришкою і ставимо в мікрохвильовку на повну потужність хвилин на 8-10.
3. Поки курка готується, чистимо і моєму гриби. Нарізаємо так само, як курку.
4. Відправляємо гриби до курки на 5-6 хвилин.
5. Готуємо соус - змішуємо вершки, борошно, сіль і спеції.
6. Розкладаємо куряче філе з грибами по маленьким горшочкам або піалках.
7. Натираємо сир на крупній тертці. Заливаємо соусом курку з грибами і посипаємо сиром.
8. Ставимо в мікрохвильовку на повну потужність (якщо є режим конвекція - можна його включити) з 5-7 хвилин.
Жюльєн готовий! Якщо у вас є французький батон - можна подати його до столу і у вас буде майже французький вечір