Здобне тісто
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування здобного тіста.
1. Молоко злегка підігріти, до теплого стану.
2. Приготувати опару. У тепле молоко засипати дріжджі і 2 ст.Л. Просіяного борошна. Ретельно розмішати.
3. Опару накрити рушником або харчовою папером і відставити в тепле місце на 30-40 хвилин. Коли суміш підійде, маса повинна стати густий і пишною.
4. Вершкове масло розтерти з борошном, цукром і сіллю. Додати яйце і перемішати.
5. Зіставте опару і суміш з борошна та олії, замісіть тісто. Якщо буде потрібно додайте ще борошна.
6. Тісто можна покласти в миску і накрити рушником або харчовою папером. Але найкраще, накрити тісто мискою або каструлею більшого розміру, так як воно збільшиться в об'ємі майже в двоє. Поверхня під тестом злегка посипати борошном, щоб тісто не прилипло. Підходити тісто має в теплому місці приблизно 1 час.
7. Через годину вимісити тісто, і якщо буде потрібно додайте ще трохи борошна.
8. Можна приступати до готування випічки.
- Молоко - 125 мілілітрів
- Цукор - 40 грам
- Дріжджі - 15 грам (свіжі)
- Яйце - 1 штука
- Мука - 275 грам
- Вершкове масло - 25 грам
- Сіль - 1 щіпка
2. Приготувати опару. У тепле молоко засипати дріжджі і 2 ст.Л. Просіяного борошна. Ретельно розмішати.
3. Опару накрити рушником або харчовою папером і відставити в тепле місце на 30-40 хвилин. Коли суміш підійде, маса повинна стати густий і пишною.
4. Вершкове масло розтерти з борошном, цукром і сіллю. Додати яйце і перемішати.
5. Зіставте опару і суміш з борошна та олії, замісіть тісто. Якщо буде потрібно додайте ще борошна.
6. Тісто можна покласти в миску і накрити рушником або харчовою папером. Але найкраще, накрити тісто мискою або каструлею більшого розміру, так як воно збільшиться в об'ємі майже в двоє. Поверхня під тестом злегка посипати борошном, щоб тісто не прилипло. Підходити тісто має в теплому місці приблизно 1 час.
7. Через годину вимісити тісто, і якщо буде потрібно додайте ще трохи борошна.
8. Можна приступати до готування випічки.