Запіканка з капусти і кабачків
(покроковий рецепт з фото)
Дуже приємна запіканка з капусти і кабачків готується зовсім нескладно. Правда, щоб підготувати овочі бажано мати кухонний комбайн. В іншому випадку підготовка овочів займе багато часу.
Запіканка з капусти і кабачків виходить просто шикарною! Відразу виймати її з форми не раджу. Вона повинна в ній охолонути і схопитися. Так що, робіть запіканку з капусти і кабачків заздалегідь. Вона відмінно підійде для сімейного обіду або вечері! У менш святковому варіанті запіканку можна зробити без риби і грибів. Подавайте до запіканці білий соус або сметану з часничком. Успіхів і приємного апетиту!
- Кабачки - 800-1000 грам
- Кольорова капуста - 300 грам
- Брокколі - 350 грам
- Картопля - 3-4 штук
- Цибуля - 3 штуки
- Вершки 20% - 1/3 склянки
- Сир - 70 грам
- Печериці - 300-400 грам
- Яйця - 3 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Форель, сьомга - 150 грам (по бажанню)

Кабачок натерти на тертці.

Картоплю натерти на тертці.

Картоплі і кабачки дати стекти, віджати. Додати тертий лук. Брокколі і цвітну капусту розібрати на суцвіття і відварити.

Яйця збити, додати борошно, сіль, розпушувач, перець і змішати з тертими овочами.

Отриману масу викласти у форму для запікання.

За поверхню овочевої маси рівним шаром розподіляємо смажені гриби.

Зверху запіканку прикрашаємо відвареними шматочками цвітної капусти та брокколі. За бажанням можна додати рулетики з форелі.

Запікайте при 180 градусах, через півгодини полийте вершками і посипте запіканку тертим сиром. Надішліть знову в духовку до рум'янцю.

Смачного!