Рецепт Запіканка «Ніженка» фото

Запіканка «Ніженка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Сир
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, Вагітним і годуючим
На полуденок, Для дітей, На сніданок, Полудень
Випічка, Запіканка

Пропоную приготувати запіканку "ніженка" . Дуже легку і смачну! Сподобається навіть тим, хто не дуже жалує сир.

Найкраще для цього рецепта використовувати сирну масу жирністю 18%. Саме з неї вийде ніжна запіканка без єдиного грудочки, виправдує свою назву. Якщо у вас немає такої можливості, то просто пробийте сир блендером або протріть через сито. Можна сир і не подрібнювати, теж вийде дуже смачно, але структура у запіканки вже буде не така ніжна і однорідна. Кількості цукру сміливо регулюйте за смаком. Для більш дієтичного варіанту зменшуйте його в два рази.

  • Сир - 500 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Цукор - 100-150 грам
  • Крупа манна - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
запіканка
Підготуйте всі інгредієнти.
запіканка
Сир протріть через сито або подрібніть до однорідного стану за допомогою блендера.
запіканка
Додайте до сиру яйця, сіль і цукор.
запіканка
Перемішайте і додайте манку.
запіканка
Перемішайте все ще раз до однорідного стану і перелийте масу в змащену маслом форму для запікання. Дно і боки присипте манкою. Випікайте при температурі 180 градусів 10 хвилин, потім зменшіть температуру до 160 градусів і випікайте ще 25 хвилин. Верх повинен підрум'янитися.
запіканка
Готову запіканку "ніженка" нарізаємо на порції і подаємо до столу. Можна самостійно або зі сметаною, солодким сиропом або фруктовим джемом. Смачного!

Схожі рецепти