Запіканка «Ніженка»
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати запіканку "ніженка" . Дуже легку і смачну! Сподобається навіть тим, хто не дуже жалує сир.
Найкраще для цього рецепта використовувати сирну масу жирністю 18%. Саме з неї вийде ніжна запіканка без єдиного грудочки, виправдує свою назву. Якщо у вас немає такої можливості, то просто пробийте сир блендером або протріть через сито. Можна сир і не подрібнювати, теж вийде дуже смачно, але структура у запіканки вже буде не така ніжна і однорідна. Кількості цукру сміливо регулюйте за смаком. Для більш дієтичного варіанту зменшуйте його в два рази.
- Сир - 500 грам
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 100-150 грам
- Крупа манна - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка

Підготуйте всі інгредієнти.

Сир протріть через сито або подрібніть до однорідного стану за допомогою блендера.

Додайте до сиру яйця, сіль і цукор.

Перемішайте і додайте манку.

Перемішайте все ще раз до однорідного стану і перелийте масу в змащену маслом форму для запікання. Дно і боки присипте манкою. Випікайте при температурі 180 градусів 10 хвилин, потім зменшіть температуру до 160 градусів і випікайте ще 25 хвилин. Верх повинен підрум'янитися.

Готову запіканку "ніженка" нарізаємо на порції і подаємо до столу. Можна самостійно або зі сметаною, солодким сиропом або фруктовим джемом. Смачного!