Запечена в соусі кукурудза
(покроковий рецепт з фото)
У сезон кукурудзи всі звикли її тільки варити і іноді ще використовувати в салатах, згодні? Я ж хочу запропонувати вам спробувати дуже оригінальний, апетитний і смачний варіант. Запам'ятовуйте!
Ця страва може бути як закускою, так і гарніром до м'яса, наприклад. Покажу детально, як приготувати запечену в соусі кукурудзу і сподіваюся, вона вам сподобається. У рецепті також є шпинат, але він інгредієнт швидше опціональний, так що без нього цілком можна обійтися.
- Кукуруза в початках - 300 грам (молода)
- Сир - 50-100 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сіль і спеції - За смаком (перець, гірчичний, часник, орегано)
- Шпинат - За смаком (по бажанню)
- Молоко - 1 Склянка

1. Духовку розігрійте до 160 градусів. Початки вимийте і висушіть.

2. Наріжте невеликими шматочками.

3. Для приготування соусу розтопіть вершкове масло.

4. Всипте борошно.

5. Ретельно перемішайте, обсмажте пару хвилин.

6. Влейте молоко.

7. Додайте сіль, гірчицю, часник і спеції.

8. Викладіть в соус кукурудзу і за бажанням додайте шпинат.

9. Викладіть кукурудзу в соусі у жароміцних форму, присипте тертим сиром і відправте в духовку хвилин на 20-25.