Запечена паста з креветками
(покроковий рецепт з фото)
Хто в дитинстві їв макаронну запіканку? думаю, багато. Просте і ситне блюдо міг хтось любити, а хтось ні, але правда одна: воно давало різноманітність в звичному меню. Спробуємо його модернізувати.
Вивчіть і запам'ятайте, як приготувати запечену пасту з креветками. Підготовка займе у вас чимало часу, але результат буде вище всяких похвал. Ми будемо і смажити, і варити, і тушкувати, і запікати. Наша запіканка-паста матиме насичений смак і м'яку текстуру за рахунок соусу і помідорів в складі.
- Паста "пенне" - 150 грам
- Креветки - 240 грам
- Панірувальні сухарі - 50 грам
- Пармезан - 60 грам
- Помідор черрі - 130 грам
- Петрушка - 2 штуки (гілочки)
- Вершкове масло - 10 грам
- Вершки нежирні - 120 мілілітрів
- Червоний перець - 0, 25 чайних ложки (пластівцями)
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Оливкова олія - 3 чайних ложки

1. Макаронні вироби відварити в підсоленій воді протягом 6 хвилин. 1 стакан води після цього залиште. Дрібно нарубати петрушку. Часник подрібніть. Помідори розрізати на половинки.

2. Потім розтопіть масло і перемішайте його з сухарями, часником, петрушкою і червоним перцем.

3. Krevetki чистий. Натріть їх сіллю і перцем. Потім обсмажте в олії з кожного боку по 2 хвилини.

4. На іншій сковороді розігрійте трохи олії. Обсмажте в ньому часник (30 секунд). Далі додайте вершки, воду від пасти і натріть пармезан. Готуйте, помішуючи, 5 хвилин. А потім додайте макарони і помідори. Перемішайте, сіль і poperčite.

5. У форму для випічки викладіть більшу частину пасти. Потім креветки і залишилася пасту з соусом. Зверху насипте суміш з сухарів.

6. Запікайте блюдо 13 хвилин при 220 градусах. Смачного!