Запечена картопля зі сметаною і цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва - прекрасний ситний гарнір. Це ніжне, ароматне пюре з запеченої картоплі, подане в половинках картоплі. Готується дуже просто, а результат - приголомшливий.
Непогано додати в таку картоплю часничок, кріп або інші ароматні трави. Також сметану цілком можна замінити вершковим маслом.
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Крем - 1 Склянка
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Сіль, перець - - За смаком
- Картопля молода - 8 штук

Картопля добре помийте, змастіть маслом і запечіть в духовці при 190 градусах близько 45 хвилин до готовності.

Трохи зріжте верх з картоплі.

Ложкою вишкребіть картоплю, залишаючи недоторканими близько 1 см всередині.

Додайте до картоплі, яку вишкребли, сметану, тепле молоко, сіль і перець.

Добре перемішайте до стану пюре.

Викладіть пюре в картоплю і запікайте в духовці близько 15 хвилин.

Подайте з зеленою цибулею. Смачного!