Рецепт Заморожені яблука на зиму фото

Заморожені яблука на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На сніданок
Заготовки

Пропоную вам рецепт заготовки заморожених яблук на зиму. Приготування таких яблук займає мало часу, до того ж вони дуже смачні і корисні. У такому вигляді яблука не темніють і не окислюються.

Чим більше ви заморозите яблук, тим більше страв зможете приготувати з них взимку, також вони можуть знадобитися влітку, коли вишня вже встигла і можна буде зварити з них компот.

  • Яблука - 1 кілограм
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
заморожені яблука на зиму - фото крок 1
Краще взяти яблука кисло-солодкі або половину солодких і половину кислих. Якщо у вас тільки кислі яблука, то додайте цукру в два рази більше. Яблука промийте, видаліть кісточки і підгнилі місця. Чистити не треба.
заморожені яблука на зиму - фото крок 2
Яблука ріжемо на великі кубики, НЕ намагайтеся різати занадто дрібно або акуратно, це зовсім необов'язково. Яблука посипаємо цукром і залишаємо їх на кілька годин, щоб вони пустили сік.
заморожені яблука на зиму - фото крок 3
Після цього яблука перекладаємо в посудину, в якій ви збирайтеся їх зберігати і ставимо в морозилку. Використовувати яблука можна буде відразу після заморозки, але, як правило, потреба в них виникає лише взимку. З таких яблук я зазвичай печу пиріг, роблю сирну запіканку, аромат стоїть такий, що магазинні яблука червоніють від заздрості. Смачного!

Схожі рецепти