Заморожені яблука на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам рецепт заготовки заморожених яблук на зиму. Приготування таких яблук займає мало часу, до того ж вони дуже смачні і корисні. У такому вигляді яблука не темніють і не окислюються.
Чим більше ви заморозите яблук, тим більше страв зможете приготувати з них взимку, також вони можуть знадобитися влітку, коли вишня вже встигла і можна буде зварити з них компот.
- Яблука - 1 кілограм
- Цукор - 3 Ст. Ложки

Краще взяти яблука кисло-солодкі або половину солодких і половину кислих. Якщо у вас тільки кислі яблука, то додайте цукру в два рази більше. Яблука промийте, видаліть кісточки і підгнилі місця. Чистити не треба.

Яблука ріжемо на великі кубики, НЕ намагайтеся різати занадто дрібно або акуратно, це зовсім необов'язково. Яблука посипаємо цукром і залишаємо їх на кілька годин, щоб вони пустили сік.

Після цього яблука перекладаємо в посудину, в якій ви збирайтеся їх зберігати і ставимо в морозилку. Використовувати яблука можна буде відразу після заморозки, але, як правило, потреба в них виникає лише взимку. З таких яблук я зазвичай печу пиріг, роблю сирну запіканку, аромат стоїть такий, що магазинні яблука червоніють від заздрості. Смачного!