Йогурт домашній
(покроковий рецепт з фото)
Корисний і смачний йогурт для сніданку ви можете приготувати в домашніх умовах, якщо придбаєте свіже фермерське молоко і заквасити його невеликою порцією класичного йогурту будь-якої жирності.
Пам'ятайте, що з магазинного молока домашній йогурт не вийде - він не загусне. В якості закваски ви можете використовувати що залишився від попередньої порції йогурт або придбати в магазині класичний йогурт без добавок. Температура рідини при вмешіванія йогурту має бути щодня понад 35 градусів, інакше молочні бактерії загинуть.
- Молоко коров'яче - 700 мілілітрів (будь-якої жирності)
- Йогурт - 150 мілілітрів (класичний)

Підготуйте зазначені інгредієнти.

Фермерське молоко перелийте в каструлю або казан, помістіть ємність на плиту і доведіть рідину до кипіння. Ретельно стежте за молоком, так як воно різко википає і виливається за край. Вимкніть нагрів і винесіть ємність на холод, щоб молоко остудити до 35 градусів.

Акуратно вмішати в прохолодне молоко приготований йогурт будь-якої жирності. Якщо ви додасте фруктовий або ягідний йогурт, ваш йогурт не загусне! Ретельно перемішуйте молоко з йогуртом, щоб вони рівномірно розподілилися по рідини.

Потім перелийте заквашену рідина в невеликі баночки, закрийте їх кришками і укутайте рушником, залишаючи при кімнатній температурі на 2-6 годин. Ще краще, якщо ви залишите баночки в теплі на ніч. Температура не повинна бути вище 25 градусів і нижче 15 градусів, щоб йогурт якісно заквасити. Потім перенесіть ємності в холодильник на 1-2 години для загустіння.

Подавайте домашній йогурт на сніданок або на полуденок до столу разом з ягодами, фруктами, солодкої або несолодкої випічкою. Він виходить густим і смачним! Його можна пити і натщесерце.