Яблука в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам рецепт приготування яблук в духовці - легкого і смачного десерту, який не відкладеться зайвими сантиметрами на талії! Ідеальний варіант для сімейного сніданку або полудня.
Втім, для романтичної вечері удвох такі яблучка підходять як не можна краще: ніякого відчуття тяжкості в шлунку - тільки задоволення!
У нас в родині фрукти взагалі дуже люблять, і готують, напевно, десятками різних способів, тому не сумнівайтеся: я знаю, як приготувати яблука в духовці так, щоб вони вийшли соковитими, ароматними і чарівно смачними!
З радістю поділюся і з вами цієї нехитрої мудрістю. Отже, простий рецепт яблук в духовці.
- Яблука - 6 штук (найкраще брати Антонівка - по аромату з нею ніякої іншої сорт не зрівняється! )
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Ізюм - 3 Ст. Ложки (можна взяти 50/50 родзинки та волоські горіхи - теж буде дуже смачно)
- Лимон - 1 штука
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Мед - 6 чайних ложок
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Вода - 2-3 Ст. Ложок

Трьом на тертці цедру лимона.

Змішуємо її з цукром, корицею і родзинками.

Гострим ножем вирізаємо серцевину кожного яблука. Робимо це вкрай обережно, щоб "денце" залишилося цілим - інакше начинка витече на деко.

Викладаємо яблука у жароміцних форму, змащену маслом або застелену пекарської папером.

Фаршируємо їх.

У центр кожного яблука виливаємо чайну ложку меду і чайну ложку лимонного соку, а зверху кладемо маленький шматочок вершкового масла.

Наливаємо в форму трохи води, змішаної з залишками лимонного соку, прикриваємо яблука фольгою, і запікаємо в розігрітій до 180С духовці 2 годину.

Готові яблука подаємо до чаю або кави. Прекрасне доповнення до них - сметанний або заварний крем.
Смачного! :)
Смачного! :)