Яблука на зиму для дітей
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не знаєте, як заготовити яблука на зиму для дітей, то просто приготуйте з них ніжне яблучне пюре. Від такого корисного і смачного десерту в зиязикай час не відязикаться жоден ласун.
Інгредієнти вказані на дві ємності по 0, 3 L. Ароматне яблучне пюре можна намазати замість джему на бутерброд з маслом, доповнити їм свіжу солодку випічку або ж подати до сирної тарілці. Обов'язково підготуйте такі ласощі на зиму, якщо у вас величезний урожай яблук!
- Яблука - 1 кілограм
- Цукор - 300 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Ароматизатор ванільний - 3 краплі

Розрахунок інгредієнтів вказана для двох банок по 0, 3 L. Підготуйте зазначені продукти. Яблука можна використовувати будь-якого сорту, але якщо вони кислуваті, то вам доведеться трохи збільшити норму цукрового піску.

Яблука очистіть від шкірки, промийте у воді і зріжте з очищених фруктів всю м'якоть. Шкірку краще за все не використовувати, так як на сьогоднішній день практично всі яблучні плоди обробляють парафіном. Викладіть нарізку м'якоті в ківш, казан или сотейник.

Всипте цукровий пісок, додайте кілька крапель ванільного ароматизатора і влийте воду. Помістіть ємність на плиту, включивши помірний нагрів.

Гасіть яблука приблизно 15-20 хвилин до м'якості, прикривши ємність кришкою.

Отпюріруйте всю масу занурювальним блендером, перетворюючи її в пюре. Обшпарте банки і кришки окропом або простерилизуйте будь-яким зручним чином. Яблучне пюре поверніть в казан, якщо подрібнювали його в іншій ємності, доведіть до кипіння.

Викладіть в гарячі банки і відразу ж щільно загорніть по різьбі кришками або закрутіть за допомогою ключа для консервації. Дайте охолонути при кімнатній температурі, а після перенесіть в комору, підвал на зберігання. Заготівля відмінно зберігається в прохолодному приміщенні. Не забудьте залишити трохи ласощів на пробу!