Запечені яблука для дітей
(покроковий рецепт з фото)
Ароматні і смачні запечені яблука стануть найкращим десертом для дітей, адже вони ще й корисні. Якщо у малюків алергія на мед, то його можна замінити сиропом або цукровим піском, а корицю - ваніллю.
Запечені яблука можна приготувати заздалегідь у великій кількості і зберігати в холодильнику приблизно 2-3 діб, розігріваючи в мікрохвильовці на десерт або полуденок. Яблучну м'якоть можна подавати з млинцями, оладками, панкейк, готувати з неї начинки для пиріжків і пирогів.
- Яблука - 2 штуки (будь-якого сорту)
- Мед квітковий - 2 Ст. Ложки
- Кориця мелена - 4 щіпки
- Лимонний сік - 0, 5 чайних ложки

Підготуйте зазначені інгредієнти. За бажанням квітковий мед можете замінити цукровим піском.

Яблука промийте у воді, виріжте з фруктів сердцевінку ножем або спеціальним кухонним девайсом, призначеним для вирізання насіння. Намагайтеся не пробити дно плодів, щоб з них при запіканні не витік мед.

Викладіть в поглиблення квітковий мед будь-якого сорту, додайте по парі крапель лимонного соку і присипте меленою корицею. Замість меду можна використовувати цукор або будь-який сироп, якщо на мед алергія. Мед не варто канцерогенного, він просто втратить свої корисні властивості, а солодкість продукту залишиться і її вбере в себе яблучна м'якоть.

Помістіть плоди в розігрітий до 180-200 градусів духовку на 20-25 хвилин, запікаючи їх до м'якості. Потім вийміть і злегка остудіть.

Подайте до столу з теплим ароматним чаєм, печивом, солодкої випічкою.