Яблучний відривний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Любіть радувати свою сім'ю смачною і незвичайної випічкою, та так, щоб всі ахнули? Тоді мій рецепт, як приготувати яблучний відривний пиріг, саме для вас! Це смачно, ситно і дуже ароматно!
Яблучний відривний пиріг настільки ж ароматний, наскільки і смачний. Від нього відірватися просто неможливо! Це ніжне здобне тісто з ароматними яблучною начинкою і тонкими нотками кориці. Я дуже люблю до такого пирога подавати чай з жасмином, для мене це ідеальне поєднання! Спробуйте і ви!
- Молоко - 150 мілілітрів
- Дріжджі пресовані - 25 грам
- Яйце - 1 штука
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 120 грам
- Борошно - 400 грам (скільки візьме тісто)
- Яблука - 2 штуки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка

Підготуйте всі необхідні інгредієнти.

У теплому молоці розчинити дріжджі, додайте 2 немає. Ложки цукру. Розмішайте і залиште на 15 хвилин в теплому місці, щоб дріжджі почали діяти.

Потім додайте яйце і сметану. Добре розмішайте.

Починайте додавати просіяне борошно невеликими порціями, добре розмішуйте.

Замісити м'яке тісто, НЕ липнуче до рук. Перекладіть його в глибоку миску і залиште в теплому місці на 1 час. Зазвичай я ставлю його біля включеної конфорки.

Цукор перемішайте з корицею.

Яблука поріжте часточками, видаліть у них насіннєву коробочку.

Тісто розкачати товщиною приблизно 5-7 мм. Виріжте кружечки діаметром 7-8 см.

Яблучні дольки обваляйте в цукрі і покладіть на кожен гурток тесту.

Сформуйте невеликі пиріжки.

Викладіть пиріжки в круглу форму для випікання у вигляді квіточки. Присипте цукром з корицею. Залиште форму на 15 хвилин в теплому місці.

Надішліть пиріг в духовку на 25-30 хвилин (температура - 180 градусів). Тим часом приготуйте смачний чай і кличте рідних! Приємного чаювання!