Рецепт Вірменський лаваш фото

Вірменський лаваш
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Тісто
Пісні страви
На швидку руку

Існує багато рецептів приготування вірменського лаваша, я вам розповім про найпростіший - бездрожжевом. Такий лаваш можна використовувати замість хліба, також він стане чудовою основою для закусок.

Спробувавши один раз приготувати вірменський лаваш за цим рецептом, ви більше ніколи не захочете купувати його в магазині. Адже навіщо витрачати гроші, якщо можна приготувати лаваш в домашніх умовах буквально за кілька хвилин все з трьох інгредієнтів! Такий лаваш ідеально підійде для приготування ролів з різними начинками - сирної, грибний і навіть м'ясний! Не знаю, як приготувати приготувати вірменський лаваш без спеціальної печі? Та дуже просто - у вашій звичайній духовці! Єдине, її потрібно попередньо розігріти до максимальної температури. Чим вище температура, тим швидше пропечеться лаваш і тим менше вологи він втратить, залишаючись м'яким.

  • Вода тепла - 200 грам
  • Борошно - 3 склянки
  • Сіль кухонна - 1 Чайна ложка
вірменський лаваш - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
вірменський лаваш - фото крок 2
Сіль пересипте з борошном в миску, зробіть в центрі невелику воронку, залийте в неї теплу кип'ячену воду. Вірмени вважають, що воду в лаваш потрібно додавати тільки очищену і кип'ячену, тільки тоді лаваш буде не тільки смачним, але і корисним.
вірменський лаваш - фото крок 3
Замісити м'яке тісто, воно повинно бути досить пружним, але не тугим.
вірменський лаваш - фото крок 4
Розкачайте тісто дуже тонко, буквально в кілька міліметрів. Викладіть його на деко, застелене пергаментом.
вірменський лаваш - фото крок 5
Запікайте лаваш в розігрітій до 250-300 градусів духовці 12-15 хвилин. Потім вийміть його з духовки, зверху накрийте чистим вологим рушником, і залиште на 10 хвилин. Готово! М'який і дуже смачний лаваш готовий до подачі до столу або приготування закусок!

Схожі рецепти