Вершкова Карамель
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування вершкової карамелі своїми руками з кукурудзяної патоки і згущеного молока, який порадує всіх ласунів вашого будинку.
Даний рецепт домашніх карамельних цукерок дозволить вам своїми руками створити десерт-прикраса як святкового столу, так і буденного, прикрасивши останній ароматними солодощами власного приготування.
- Цукру-піску - 1 Склянка
- Кукурудзяної патоки - 1 Склянка
- Вершкового масла або маргарину - 230 грам
- Згущеного молока - 1 Склянка
- Ванільного екстракту - 1 Чайна ложка

1. Укласти на 8-ми дюйязик квадратну форму фольгу і змастити маслом; відкласти.

2. У великій каструлі змішати цукор, кукурудзяну патоку і масло. Довести суміш до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи. Дати суміші трохи покипіти протягом 4 хвилин без розмішування.

3. Зняти каструлю з вогню і додати згущене молоко, продовжуючи помішувати. Повернути каструлю на вогонь, попередньо зробивши його маленьким. Готувати суміш поки термометр не покаже 114 ° С(238° F) (стан м'якого желе), безперервно помішувати.

4. Зняти каструлю з вогню і додати ваніль. Швидко вилити в підготовлену форму. Дати повністю охолонути.

5. Витягнути остигнула карамель з форми. Зняти фольгу і порізати на шматочки.

6. Загорнути кожен в прозорий або кольоровий целофан або вощений папір, закрутивши кінчики, запечатуючи чудовий десерт.

7. Подавати на блюді або тарілці, можна також взяти домашню карамель з собою як подарунок друзям.