Веганські лосось
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся з вами фантастичним рецептом, як з простої морквини приготувати веганські лосось! Виходить дійсно схожа текстура і характерний "морський" смак.
Докладніше, як приготувати веганські лосось, я розповім нижче. Водорості ви можете взяти будь-які: нори, Вак або ламінарія. Замість моркви можна взяти буряк або томат. За смаком виходить не гірше, але вже без зовнішньої схожості з оригіналом. Веганські лосось відмінно підходить для бутербродів і ролів. Обов'язково спробуйте!
- Морква - 1-2 штук
- Норі - 1-2 штук
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Оцет рисовий - 1 Чайна ложка
- Рідкий дим - 1 Чайна ложка
- Вода - 3-4 Ст. Ложок
- Приправа для риби - За смаком

Підготуйте всі інгредієнти.

Морква помийте, обсушити. У форму для запікання насипте сіль товстим шаром. Викладіть морква, зверху теж повністю засипте сіллю. Випікайте морква в духовці 1 годину при температурі 200 градусів.

Очистіть моркву від шкірки, наріжте на тонкі пластини.

Водорості подрібніть в кавомолці в порошок. Змішайте водорості з іншими інгредієнтами.

Залийте морквяні скибочки маринадом і залиште на 1 день в холодильнику.

Веганські лосось готовий, смачного!