В'ялені яблука
(покроковий рецепт з фото)
В'ялені яблука можна їсти самі по собі (смачні до неможливості! ) або використовувати для приготування домашньої випічки, десертів, напоїв. Не знаю, як приготувати в'ялені яблука? Я розповім!
Взимку такі яблучка дуже приємно жувати, завалившись з книжкою на диван. І смачно, і корисно, і калорій мінімум! Киньте їх в окріп, povarite - і вийде смачний компот. Їх можна додавати в каші, оладки, десерти - спектр їх застосування обмежується тільки вашою фантазією.
Для приготування в'ялених яблук можна використовувати плоди будь-яких сортів і форми, головне, щоб вони не були переспілими. Навіть підточені черв'ячками фрукти можна обрізати і пустити в оборот!
Отже, рецепт приготування в'ялених яблук.
- Яблука - 1 кілограм
- Цукор - 1 Склянка
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки

Яблука вимити проточною водою, обсушити і нарізати часточками. Шкірка в процесі сушіння стане досить жорсткою - мені це навіть подобається, але ви можете її зрізати.

Змішати цукор з корицею.

Перекласти яблука в каструлю, засипати цукром і перемішати.

Встановити зверху гніт і прибрати в холод на 12 годин.

По закінченню цього терміну злити сік, що утворився, а часточки яблук розкласти на решітці або деку на невеликій відстані один від одного.
Надіслати в теплу духовку (приблизно 60С) з 2-3 годину.
Надіслати в теплу духовку (приблизно 60С) з 2-3 годину.

Готові яблука вийняти з духовки і повністю остудити, періодично перемішуючи. Це може зайняти кілька годин.
Після цього розкласти по герметичним банкам або полотняним мішечках і зберігати в сухому добре провітрюваному місці.
Після цього розкласти по герметичним банкам або полотняним мішечках і зберігати в сухому добре провітрюваному місці.