Рецепт В'ялені яблука фото

В'ялені яблука
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
Фуршет
Заготовки

В'ялені яблука можна їсти самі по собі (смачні до неможливості! ) або використовувати для приготування домашньої випічки, десертів, напоїв. Не знаю, як приготувати в'ялені яблука? Я розповім!

Взимку такі яблучка дуже приємно жувати, завалившись з книжкою на диван. І смачно, і корисно, і калорій мінімум! Киньте їх в окріп, povarite - і вийде смачний компот. Їх можна додавати в каші, оладки, десерти - спектр їх застосування обмежується тільки вашою фантазією.

Для приготування в'ялених яблук можна використовувати плоди будь-яких сортів і форми, головне, щоб вони не були переспілими. Навіть підточені черв'ячками фрукти можна обрізати і пустити в оборот!

Отже, рецепт приготування в'ялених яблук.

  • Яблука - 1 кілограм
  • Цукор - 1 Склянка
  • Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
в'ялені яблука - фото крок 1
Яблука вимити проточною водою, обсушити і нарізати часточками. Шкірка в процесі сушіння стане досить жорсткою - мені це навіть подобається, але ви можете її зрізати.
в'ялені яблука - фото крок 2
Змішати цукор з корицею.
в'ялені яблука - фото крок 3
Перекласти яблука в каструлю, засипати цукром і перемішати.
в'ялені яблука - фото крок 4
Встановити зверху гніт і прибрати в холод на 12 годин.
в'ялені яблука - фото крок 5
По закінченню цього терміну злити сік, що утворився, а часточки яблук розкласти на решітці або деку на невеликій відстані один від одного.
Надіслати в теплу духовку (приблизно 60С) з 2-3 годину.
в'ялені яблука - фото крок 6
Готові яблука вийняти з духовки і повністю остудити, періодично перемішуючи. Це може зайняти кілька годин.
Після цього розкласти по герметичним банкам або полотняним мішечках і зберігати в сухому добре провітрюваному місці.

Схожі рецепти