Тушкований фарш
(покроковий рецепт з фото)
Тушкований фарш - ще один простий, але ефективний рецепт в скарбничку домашнього кулінара. Страва, звичайно, виходить аж ніяк не гурманським, але для буденного обіду або вечері - саме те.
Важко уявити собі більш просте гаряче блюдо, ніж тушкований фарш. Приготування дуже просте - навіть мій рецепт тушкованого фаршу дуже простий, однак і його можна спростити, наприклад, замінивши вино звичайною водою. Головне - зрозуміти технологію приготування, а все інше вже можна коригувати на свій розсуд.
Отже, як приготувати тушкований фарш:
1. Цибулю і моркву чистимо, дрібно нарізаємо - цибуля кубиками, морква полуколечкамі.
2. Потім в сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо в ньому м'ясний фарш, поки він не прийме золотисто-коричневий відтінок.
3. У сковороду з обсмаженою фаршем додаємо цибулю і моркву. Обсмажуємо на середньому вогні ще 1-2 хвилини.
4. Потім додаємо сік половини лимона, приблизно 75 мл сухого вина (через брак можна додати просто води), краще сухого, 100 мл м'ясного бульйону (знову ж, якщо у вас його немає - можете додати воду). Все рівномірно перемішуємо і тушкуємо.
5. Солимо, перчим, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні приблизно 1 час. Якщо рідина випарується - підливаємо ще. Фарш повинен гаситися в рідини, а не смажитися.
Власне, от і все - тушкований фарш готовий до вживання. Подавати рекомендую з гарніром з рису і овочів, але при бажанні можна подавати і з чим-небудь іншим.
Удачі в приготуванні!
- Фарш - 800 грам (свинячий або яловичий)
- Цибулина - 4 штуки
- Морква - 250 грам
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Лимон - 12 штук
- Сухе вино - 75 мілілітрів
Отже, як приготувати тушкований фарш:
1. Цибулю і моркву чистимо, дрібно нарізаємо - цибуля кубиками, морква полуколечкамі.
2. Потім в сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо в ньому м'ясний фарш, поки він не прийме золотисто-коричневий відтінок.
3. У сковороду з обсмаженою фаршем додаємо цибулю і моркву. Обсмажуємо на середньому вогні ще 1-2 хвилини.
4. Потім додаємо сік половини лимона, приблизно 75 мл сухого вина (через брак можна додати просто води), краще сухого, 100 мл м'ясного бульйону (знову ж, якщо у вас його немає - можете додати воду). Все рівномірно перемішуємо і тушкуємо.
5. Солимо, перчим, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні приблизно 1 час. Якщо рідина випарується - підливаємо ще. Фарш повинен гаситися в рідини, а не смажитися.
Власне, от і все - тушкований фарш готовий до вживання. Подавати рекомендую з гарніром з рису і овочів, але при бажанні можна подавати і з чим-небудь іншим.
Удачі в приготуванні!