Тушки кальмарів
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто хоче спробувати щось новеньке, я розповім, як приготувати тушки кальмарів. Ми їх будемо запікати на грилі і використовуємо цікавий пряний маринад. Буде смачно, повірте.
Подається такий кальмар гарячим. Я зазвичай викладаю його на салатні листя, присипають кунжутом і порубаним зеленою цибулькою.
Якщо вам не дуже подобаються гострі страви, то просто замініть пасту чилі томатним соусом, змішаним з вашими улюбленими ароматними травами.
- Кальмар - 1 штука (великий)
- Часник - 2 зубчики
- Імбир тертий - 0, 5 чайних ложки
- Перець чилі паста - 3 Ст. Ложки
- Кукурудзяний сироп - 3 Ст. Ложки
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 2 чайних ложки
- Кунжут - 1 Чайна ложка
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Сіль - За смаком

Спершу обробити тушку кальмара, відрізавши щупальця і вийнявши нутрощі. Зніміть з тушки шкіру.

Проріжте тушку кальмара, як на фото. Чи не прорізайте до кінця.

Тепер приготуємо маринад, змішавши пасту чилі, часник, імбир, гірчицю, соєвий соус, сироп, олія.

Гарненько розігрійте гриль, змастіть його маслом. Викладіть тушку і намажте маринадом. Готуйте по 1-2 хвилини з кожного боку. Обидві сторони змастіть з маринадом.