Тришаровий фруктовий пиріг з меренгою
(покроковий рецепт з фото)
Цей надзвичайно смачний і вишуканий десерт, що складається з трьох шарів, - приклад гармонійного поєднання м'якої пісочної основи, ароматного фруктового наповнювача і солодкої повітряної меренги.
Приготувати такий пиріг можна практично з будь-яких фруктів або ягід. Варто лише врахувати, що більш м'які фрукти (наприклад, банани або ківі) не вимагають попереднього випікання з пісочної основою. У цьому випадку на першому етапі випікання пирога в духовку поміщається тільки основа, а через 25-30 хвилин - фрукти разом з меренгою.
- Яйця курячі - 4 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукровий пісок - 210 грам
- Молоко - 40 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 125 грам
- Груші - 3 штуки (середнього розміру)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка

В першу чергу підготуйте всі інгредієнти, які потрібні для приготування пирога. Слід мати на увазі, що кориця не є обов'язковою складовою цієї страви, а в якості фруктового наповнювача можна використовувати не тільки груші, але і яблука, ajvu, персики та ін.

Відокремте білки від жовтків і злегка збийте останні з частиною цукру (50 грамів), додайте розтоплене масло, перемішайте до однорідності.

З'єднайте просіяне борошно з розпушувачем і поступово всипати її в тісто, перемішуючи масу ложкою.

Влийте молоко в отриману масу. З'єднайте компоненти, ретельно перемішавши їх до отримання густого тесту.

Груші очистіть від плодоніжок і насіннєвих коробок, поріжте спочатку часточками, а потім - пластинками або кубиками.

Викладіть тісто на дно підготовленої форми, розрівняйте його за допомогою ложки або лопатки. Зверху розкладіть груші, посипте їх корицею. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25-30 хвилин.

Поки пиріг знаходиться в духовці, збийте білки з цукром, що залишився (160 грам) в міцну піну. Після закінчення зазначеного часу вийміть основу з фруктами з духовки і розподіліть збиті білки по всій поверхні пирога. Знизьте температуру випікання до 160 градусів і залиште пиріг в духовці ще на 10-15 хвилин.

Верхній шар фруктового пирога (меренге) в процесі випічки повинен піднятися і придбати ніжний карамельний відтінок.
Вийміть готовий тришаровий пиріг з духовки, дайте йому злегка охолонути, після чого подавайте до столу.
Вийміть готовий тришаровий пиріг з духовки, дайте йому злегка охолонути, після чого подавайте до столу.