Торт вівсяний
(покроковий рецепт з фото)
З вівсяних пластівців можна приготувати не тільки кашу на сніданок. З них печуть печиво, роблять смузі, додають в салати. Також зі звичайної вівсянки ви можете приготувати смачний і навіть корисний торт.
Коржі для торта, приготовані на основі вівсянки, виходять дуже ніжними і м'якими. Крім того, що вони дуже смачні, коржі можна назвати дієтичними і корисними. Для тих, хто стежить за своєю фігурою, такі солодощі стануть відмінним рішенням. Щоб дізнатися, як приготувати торт вівсяний, прочитайте цей рецепт.
- Вівсяні пластівці - 2 склянки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Олія - 100 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Яйця - 2 штуки
- Кефір - 1/2 склянки
- Сода - 2 чайних ложки
- Крем - 200 грам
- Цукор - 1/2 склянки (в вершках)
- Кокосова стружка - За смаком

Вівсяні пластівці подрібніть в блендері або перейдіть через м'ясорубку. Додайте просіяне через сито борошно, корицю, півсклянки цукру, ретельно все перемішайте. Додайте розтоплене вершкове масло і збиті з рештою цукру яйця, кефір і соду. Тісто має бути рідкуватий.

Тісто розділіть на три рівні частини. Виливайте його в форму для запікання і готуйте в духовці при двохсот градусах близько п'яти хвилин. Коржі остудити. Будьте з ними акуратними, так як коржі виходять досить ламкими і крихкими.

Поки коржі остигають, приготуйте сметанний крем. Для цього за допомогою міксера збийте в однорідну масу рідку сметану з цукром. Змастіть коржі кремом.

Зверху присипте торт кокосовою стружкою. Потім поставте його в холодильник на пару годин, щоб коржі гарненько просочилися. Подавайте тортик до столу!