Торт «ласунка»
(покроковий рецепт з фото)
Торт для справжніх ласунів. Як правило, для цього торта готують пісочні коржі і крем на основі згущеного молока і масла. Пропоную спробувати новий варіант крему, дивіться рецепт.
Торт дуже зручно збирати в формі. Можна використовувати силіконову або роз'ємну форму. Перед приготуванням торта потрібно заміряти розмір дна і вибрати тарілку такого ж розміру, щоб по ній обрізати контур коржа. Якщо такої тарілки немає, можна вирізати з паперу або картону коло і обрізати тісто по цьому колу.
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 80 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Крем - 200-250 мілілітрів(1 ст. Ложка - в тісто, інше - в вершках)
- Ванільна настоянка - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Сода гашене - 1 Чайна ложка
- Сир - 500 грам
- Згущене молоко - 1 банку

Підготуємо інгредієнти для торта.

Яйця збиваємо з цукром.

Додаємо м'яке вершкове масло і ванільну настойку (можна коньяк або ягідну настоянку).

Кладемо ложку сметани і перемішуємо до однорідної консистенції.

Порціями додаємо борошно, кладемо гаситься оцтом соду і замішуємо тісто.

Готове тісто залишаємо на 15 хвилин. Потім, поділяємо на 6 частин.

На папері для випічки розгортаємо шматочок тесту. Товщина близько міліметра. Обрізаємо по формі. Разом з папером для випічки перекладаємо на деко.

Запікаємо коржі при температурі 190-200 градусів, протягом 5-7 хвилин.

Готовий крем. З'єднуємо сир і згущене молоко. Додаємо трохи сметани і перемелює блендером. Далі, дивимося по консистенції, додаємо або сметану або сир, знову перемішуємо блендером.

Торт збираємо в силіконової формі, чергуючи коржі з шаром крему. Ми залишаємо на 2-3 годину.

Торт просочився і його можна витягти з форми і перекласти на блюдо. Поправляємо крем по периметру.

Крихітку перемелює і посипаємо торт.

Перед подачею прикрашаємо ягодами і мелісою.

Торт "ласунка" готовий. Пригощайтеся!