Тертий пиріг з повидлом
(покроковий рецепт з фото)
Пам'ятаю, як бабуся весь час пекла пироги. В тиждень 2 рази вони були в нашому меню. Я до сих пір дивуюся її вмінню, адже вона їх готувала буквально з нічого. Деякі ідеї я взяла на замітку!
Коли у вас на кухні немає ніяких продуктів, крім стандартного набору, Не бійтеся, ви все одно зможете здивувати своїх близьких. Наприклад, ви можете дізнатися про те, як приготувати рецепт тертого пирога з повидлом. Тісто стандартне з борошна та олії. Начинку сміливо міняйте, підійдуть будь-які фрукти і ягоди.
- Вершкове масло - 200 грам
- Борошно пшеничне - 420 грам
- Повидло або варення - 370 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка

М'яке масло розітріть виделкою зі звичайним і ванільним цукром.

Потім в масу розбийте яйця. Ще раз все перемішайте.

Окремо просійте 300 гр борошна з розпушувачем. Потім введіть її в масляну масу разом з сіллю.

Почніть замішувати тісто ложкою, потім руками, додаючи борошно, що залишилося.

Тісто розділи 2 частини, одну зробіть більше інший. Загорніть кульки в харчову плівку, і приберіть їх в морозилку на 30 хвилин.

Форму для випічки змастіть маслом. Викладіть в неї велику частину тесту, розрівнявши по площі.

Сортувати повидло.

Другу частину тіста натріть на крупній тертці і викладіть зверху.

Запікайте пиріг при 185 градусах в духовці протягом 40 хвилин. Приємного чаювання!