Тефтелі з квасолі
(покроковий рецепт з фото)
Тефтелі з квасолі дуже смачне вегетаріанське блюдо, яке легко приготувати в домашніх умовах.
До рецептом приготування тефтелей з квасолі бонусом додається рецепт смачного горіхового соусу. Тефтелі з квасолі виходять хрусткими зовні і м'якими всередині, а горіховий соус надає їм неповторний смаковий відтінок. Спробуйте, думаю, вам обов'язково сподобається!
- Відварена квасоля - 2 склянки
- Цибуля - 3 штуки
- Яйце - 1-2 штук
- Помідори - 3-5 штук
- Сіль, перець, соняшникова олія - - За смаком
- Панірувальні сухарі - - За смаком
- Грецькі горіхи - 1 Склянка
- Квасолевий відвар - 0, 3-0, 5 склянки
- Сіль, перець, зелень - - За смаком
- Оцет - - капель

Спочатку відварити квасолю до м'якого стану (краще квасоля заздалегідь замочити на кілька годин), сольем відвар (нам він ще знадобиться). Квасоля пропустимо через м'ясорубку. Попутно в сковорідці розігріємо олію. Обсмажити в ньому дрібно нарізану цибулю до прозорості. Потім в сковорідку додамо перетерті через сито помідори (бажано без шкірки). Посолити, поперчити і, помішуючи, обсмажити до загустіння маси.

До фаршу з квасолі додамо зажарку з помідорів. Гарненько перемішати.

Потім додамо яєчний жовток (бажано два), посолити і поперчити.

З отриманої маси скачаємо кульки в величину волоського горіха, обваляти в яєчному білку, потім в панірувальних сухарях. Далі обсмажуємо тефтелі в маслі з усіх боків, щоб з'явилася апетитна скоринка.

Поки тефтелі обсмажуються, приготуємо смачний соус. Для цього в глибокій мисці волоські горіхи (пропущені через м'ясорубку) заливаємо квасоляним відваром. Стежимо за тим, щоб соус не вийшов занадто рідким. Потім додаємо зовсім небагато оцту, rublennoy зелений, сіль, перець. Все перемішуємо.

Заливаємо соусом тефтелі і тушкуємо на слабкому вогні близько 5-10 хвилин. Смачного!