Тефтелі в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Бувають дні, коли стояти довго біля плити немає ніякої можливості. Цей рецепт і вірна подруга мультиварка стануть Вашим порятунком. А ароматний соус і тануть у роті тюфтельки сподобаються абсолютно всім.
Тефтелі прийшли до нас з кухні тюркських народів. Там, де вони були винайдені, їх варили в загальній гущі котла і подавали на блюді разом з густою підливою, близькою за консистенцією до соусу. Ця традиція зберігається і в сучасних європейських кухнях. Найприродніший соус для тефтелей - смажену цибулю, помідори, порей, селера, часник в м'ясному бульйоні, загущені борошном і підкислені сметаною або соком фруктів.
- Фарш - 500 грам
- Мал - 0, 5 склянки (при бажанні рис можна відварити, але це необов'язково.)
- Цибуля - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Крем - 2-3 Ст. Ложок
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком

Цибулю дрібно нарізати.

Фарш змішати з рисом, яйцем, порізаною цибулею, сіллю і перцем. Добре вимішати.

Сформувати тефтелі.

Готуємо соус: необхідно змішати воду з борошном, сметаною і томатною пастою.

Тефтелі скласти в мультиварку, залити отриманим соусом так, щоб він покривав їх повністю. Вибрати режим "гасіння" . Час готування - 1 час.