Тефтелі в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування тефтелей в горщиках. Порадуйте своїх близьких смачними, тануть у роті м'ясними тюфтельками, запеченими в горщиках з великою кількістю спецій. Для обіду та вечері - відмінний варіант.
Полюбилися м'ясні кульки вже щільно увійшли в наше меню. І це не дивно: тефтелі - це завжди ситно, а завдяки рису ще й повітряно. Фарш може бути будь-яким, тому існує безліч рецептів тефтелей. Для приготування тефтелей в горщиках, найголовніше - це горщики: керамічні, надають тефтелі смачний аромат. Щоб приготувати фарш, заздалегідь відваріть рис і змішайте з м'ясним фаршем.
Як зробити тефтелі в горщиках:
1. Отже, в готовий фарш обов'язково додайте подрібнену цибулю, можна грам 150 сметани. Ретельно перемішайте, щоб консистенція дозволяла добре зліпити тефтелі.
2. Тепер, обсмажуємо овочі. Моркву і цибулю миємо й чистимо. Цибулю дрібно ріжемо кубиками, моркву натираємо на тертці. Печериці чистимо і нарізаємо тонкими часточками. В оливковій олії все це обсмажуємо на сковороді. Додаємо ще трохи сметани і томатного соусу. Готуємо хвилини 2.
3. Тефтелі тим часом відварюємо. Потім викладаємо їх в горщики і додаємо піджарку. Заливаємо все це овочевим бульйоном. Слідкуйте, щоб тефтелі покривало в повному обсязі.
4. Додаємо спеції: koriandr, базилік, перець горошком, Загалом, усе, що вашій душі завгодно) Відправляємо в духовку при 190 градусах на 30 хвилин. Для 5 хвилин до готовності не забуваємо закинути лаврушку.
Готово! Подаємо тефтелі, розклавши їх по тарілках, або ж можна подати прямо в горщиках. Смачного.
- Фарш с рисом- 500 грам
- Часник - 1 часточка
- Томатний соус - 3 Ст. Ложки
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Печериці - 300 грам
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Бульйон овочевий - 1 літр
Як зробити тефтелі в горщиках:
1. Отже, в готовий фарш обов'язково додайте подрібнену цибулю, можна грам 150 сметани. Ретельно перемішайте, щоб консистенція дозволяла добре зліпити тефтелі.
2. Тепер, обсмажуємо овочі. Моркву і цибулю миємо й чистимо. Цибулю дрібно ріжемо кубиками, моркву натираємо на тертці. Печериці чистимо і нарізаємо тонкими часточками. В оливковій олії все це обсмажуємо на сковороді. Додаємо ще трохи сметани і томатного соусу. Готуємо хвилини 2.
3. Тефтелі тим часом відварюємо. Потім викладаємо їх в горщики і додаємо піджарку. Заливаємо все це овочевим бульйоном. Слідкуйте, щоб тефтелі покривало в повному обсязі.
4. Додаємо спеції: koriandr, базилік, перець горошком, Загалом, усе, що вашій душі завгодно) Відправляємо в духовку при 190 градусах на 30 хвилин. Для 5 хвилин до готовності не забуваємо закинути лаврушку.
Готово! Подаємо тефтелі, розклавши їх по тарілках, або ж можна подати прямо в горщиках. Смачного.