Святкові тарталетки
(покроковий рецепт з фото)
Яскраві, солодкі і дуже красиві мініатюрні тарталетки - це ідеальний десерт на будь-який святковий стіл. Рекомендую рецепт приготування святкових тарталеток всім господарочкам!
Готувати тарталетки самому не складно. Для формочок потрібно приготувати просте пісочне тісто. До речі, тісто таке підійде як для солодких, так і для пікантних, солоних закусочних тарталеток. Також, для приготування святкових тарталеток приготуйте заварний крем. Може, звичайно, замінити його на збиті вершки, але ефект буде не той. Отже, дивіться далі рецепт!
- Борошно - 2, 5-3 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Пекарський порошок - 0, 25 чайних ложки
- Вершкове масло - 100-150 грам
- Яйця - 2 штуки
- Холодна вода - 1 Ст. Ложка
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Жовтки яєчні - 5 штук (для крему)
- Цукор - 1 Склянка (для сахара)
- Борошно - 0, 5 склянки (для крему)
- Молоко - 2 склянки (для крему)
- Ванільний екстракт - 1 Ст. Ложка
- Олія - 1 Ст. Ложка (для крему)
- Пробка або желатин - За смаком (для змащення )
- Фрукти або ягоди - За смаком

Підготуйте інгредієнти для тіста: яйця перемішайте з водою і ванільним екстрактом, масло порубати на кубики. У борошно додайте цукор і пекарський порошок.

У блендері змішайте борошно з маслом до отримання крихти.

Потім додайте яєчну суміш і замісити пісочне тісто.

Довго вимішувати пісочне тісто не потрібно, загорніть його в харчову плівку і відправте в холодильник на пів години мінімум.

Потім розігрійте духовку до 200 З. Тісто розкладіть по формах, sformirovav tartalettes.

Зверху покладіть фольгу і бобові будь. Це допоможе зберегти форму тесту під час випічки. Надішліть в духовку хвилин на 5-10.

Потім приберіть фольгу і вантаж, проткніть кожну тарталетки виделкою злегка і відправте назад в духовку, випікайте до готовності тарталеток (приблизно ще хвилин 10).

Поки заготовки остигають, приготуйте заварний крем для наповнення. Жовтки збийте з цукром.

Потім додайте борошно.

Окремо молоко доведіть до кипіння, а потім цівкою його влийте в яєчну масу. Перемішайте.

На маленькому вогні, постійно помішуючи, Довести крем zagusteniâ. Влийте ванільний екстракт і додайте масло вершкове, перемішайте ще раз.

Дайте крему охолонути, накрийте його харчовою плівкою, щоб скоринка зверху не утворилася.

Можете змастити тарталетки желе або джемом.

Потім наповніть кремом, красиво викладіть ягоди або фрукти. По бажанню, можете желатином змастити тарталетки зверху.

Готові святкові тарталетки ви можете посипати цукровою пудрою перед подачею або прикрасити листочками м'яти. Смачного!