Свинина з помідорами в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати неймовірно смачне і м'яке м'ясо? тоді вишуканий, але простий рецепт свинини з помідорами в духовці вам обов'язково варто спробувати. Ця страва для обіду і святкового столу.
Рецепт приготування свинини з помідорами в духовці існує в різних варіаціях. Даний варіант відрізняється тим, що м'ясо виходить соковитим, а помідори при цьому не перетворюються в соус.
- Свинина - 700-800 грам
- Помідори - 300 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Бульйон - 50-100 мілілітрів
- Винний оцет - 1 Чайна ложка
- Паприка - 3-4 чайних ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка

1. Для початку потрібно підготувати м'ясо. Свинину вимити і просушити. Посолити і злегка поперчити за смаком. У жароміцних форму налити трохи оливкового масла і відправити туди м'ясо. Обсмажити на сильному вогні приблизно по 4 хвилини з кожного боку. Зняти м'ясо і відкласти на час.

2. У сік, що утворився від м'яса додати оливкове масло. Цибулину очистити і нарізати півкільцями. Надіслати на сковороду і обсмажити близько 3 хвилин. Очистити часник і подрібнити. Додати до цибулі і обсмажити до золотистого кольору.

3. Рецепт приготування свинини з помідорами в духовці передбачає використання паприки. При бажанні її можна замінити іншими спеціями за смаком. До обсмаженої цибулі викласти м'ясо і рясно посипати його паприкою.

4. Помідори вимити і просушити. Найкраще взяти маленькі помідори (чері, наприклад). Викласти помідори цілком до м'яса. Додати трохи винного оцту і бульйону. Відправити в розігріту духовку мінімум на 1 час. Час приготування залежить від розміру шматочка м'яса.

5. Через півгодини форму потрібно дістати і полити отриманим соком м'ясо зверху, щоб воно не підсихало. При бажанні можна додати також дрібку цукру. Коли свинина з помідорами в духовці в домашніх умовах буде готова, м'ясо акуратно дістати з форми, остудити трохи і нарізати тонкими скибочками. Подавати блюдо можна з улюбленим гарніром і овочами.