Суп з щавлю
(покроковий рецепт з фото)
Чудовий весняний суп, повний вітамінів. Навіть якщо ви не любите щавель, цей суп треба готувати і є, особливо навесні. В цей час то, чого так чекає організм, з лишком дасть нам цей суп.
Суп з щавлю - це класика жанру, погодьтеся. Напевно, всім мама чи бабуся в дитинстві готувала цей суп. У їдальнях і кафе, знову ж, суп з щавлю - один з найпопулярніших, особливо в сезон (у всякому разі, в Росії). Так що класичний рецепт супу з щавлю можна вважати споконвічно російським, а значить - кожен російська людина повинен мати хоча б загальне уявлення про те, як готується це блюдо. Не знаю? В такому випадку, читайте цей рецепт і ви дізнаєтеся, як приготувати суп з щавлю
- Бульйон - 3 L
- Цибуля - 1 штука
- Молода морква - 1 штука
- Картопля - 4 штуки
- Щавель, великих пучка - 2 штуки
- Перець, сіль - - За смаком
- Перець горошок - - За смаком
- Лавровий лист - 2 штуки
- Зелень - - За смаком
1. З м'ясного бульйону суп, звичайно, вийде смачніший. Але якщо на цей момент вдома не виявилося м'яса, нічого страшного. З овочевого бульйону щі з щавлю виходять теж смачними. Так що, якщо їсти м'ясо, варимо бульйон. Цибулю і моркву потрібно промити, почистити. Нарізати їх півкільцями. Розігріти на сковороді рослинне масло і обсмажити овочі.
2. Вимити і почистити картоплю. Нарізати його можна невеликими скибочками або кубиками. Покласти картоплю в бульйон і дати йому поваритися близько 15 хвилин.
3. Щавель потрібно добре промити, бажано під проточною водою, щоб змити бруд і пісок між листям. Жорстку частина ніжок відрізати. Листя щавлю нарізати широкими смужками. Щавель дуже сильно уварюється, тому його потрібно багато.
4. Картопля майже зварився. Додати смажені овочі, і покласти нарізану щавель. Додати необхідні приправи і проварити пару хвилин. Щи готові. Подаючи на стіл, в тарілку кладуть варені яйця і сметану.