Суп з дощовиків
(покроковий рецепт з фото)
Гуляючи по лісі, натрапила на сімейку дощовиків. Зібрала трохи, але на суп - в самий раз. Суп з дощовиків вариться також просто, як і всі грибні супи. Варимо грибний бульйон, додаємо овочі і все!
Як зварити суп з дощовиків?
1. Дощовики почистіть від листочків і гілочок, виріжте червиві частини. Якщо потрібно, промийте.
2. У каструлю влийте воду, вкладіть гриби, посоліть і варіть на середньому вогні протягом 20 хвилин. Не забувайте зняти піну шумівкою.
3. Додайте чорний і запашний перець горошком, лавровий лист і продовжуйте варити на середньо-слабкому вогні.
4. Цибулину і моркву очистіть. Цибулину наріжте невеликими кубиками, морква - півкільцями або тонкими брусочками. Обсмажте нарізану моркву з цибулею на олії до м'якості.
5. Картоплю почистіть і наріжте брусочками. Всипте в грибний бульйон.
6. Через хвилин 4-5 додайте смажені моркву і цибулю.
7. Варіть суп на середньому вогні до м'якості картоплі.
Суп з дощовиків готовий! Його можна подати з зеленню і зі сметаною.
Смачного!
- Дощовики - 5-6 штук
- Картопля - 3-4 штук
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1-2 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
- Масло рослинне або вершкове - 1-2 Ст. Ложок
- Перець чорний і запашний - - За смаком
- Сіль - - За смаком
- Вода - 1, 5 L
1. Дощовики почистіть від листочків і гілочок, виріжте червиві частини. Якщо потрібно, промийте.
2. У каструлю влийте воду, вкладіть гриби, посоліть і варіть на середньому вогні протягом 20 хвилин. Не забувайте зняти піну шумівкою.
3. Додайте чорний і запашний перець горошком, лавровий лист і продовжуйте варити на середньо-слабкому вогні.
4. Цибулину і моркву очистіть. Цибулину наріжте невеликими кубиками, морква - півкільцями або тонкими брусочками. Обсмажте нарізану моркву з цибулею на олії до м'якості.
5. Картоплю почистіть і наріжте брусочками. Всипте в грибний бульйон.
6. Через хвилин 4-5 додайте смажені моркву і цибулю.
7. Варіть суп на середньому вогні до м'якості картоплі.
Суп з дощовиків готовий! Його можна подати з зеленню і зі сметаною.
Смачного!