Стир-Фрай з курки з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Стир-фрай - це технологія приготування їжі шляхом обсмажування її в сковороді вок на великому вогні в маслі. Стир-Фрай з курки з овочами - смачне і корисне блюдо, яке дуже легко готується.
Стир-Фрай з курки з овочами порадує любителів овочів і соковитою смаженої курочки. Наявність овочів можна регулювати на свій розсуд і по сезону. Можна додати тертий імбир разом часнику, а також гострий перець. Рис поставте варити перед тим, як почнете готувати Стир-Фрай з курки.
- Куряча грудка (філе) - 1 штука
- Соєвий соус - 6 Ст. Ложок(2 ст. Ложки - для соусу)
- Вино червоне сухе - 3-4 Ст. Ложок
- Часник - 3 зубчики
- Вода - 1/2 склянки
- Олія кунжутна - 3-4 Ст. Ложок
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Морква - 2-3 штук
- Селера (стебло) - 1 штука
- Брокколі (голова) - 1 штука
- Кольорова капуста (голова) - 1/2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Міні-кукурудза консервована - 300 грам (бебі-корн)
- Курячий бульйон - 1/2 склянки
- Мірі (шеррі або коньяк) - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Кукурудзяний крохмаль - 4 чайних ложки(3 немає. Ложки - для панірування курки)
- Souza "вустер" - 2 чайних ложки

1. Наріжте курячу грудку пластами по сантиметру товщиною, потім на шматочки, довжиною 3 см.

2. Змішайте в мисочці 4 ст. Ложки соєвого соусу, воду, червоне вино і пропущений через прес зубчик часнику. У цей маринад викладіть шматочки курки і залиште на час, поки будете готувати інші інгредієнти цієї страви.

3. Приготуйте соус. Змішайте курячий бульйон, два Старший. Ложки соєвого соусу, Мірі, мідь, кукурудзяний крохмаль і соус "ворчестер" . Повинна вийти однорідна суміш.

4. У широкій мисці змішайте 1 ст. Ложку кунжутного масла, 3 немає. Ложки кукурудзяного крохмалю і борошно. Обваляйте в цій суміші шматочки маринованої курки.

5. У сковороді вок (або інший тонкої сковороді з антипригарним покриттям) гарненько прогрійте ложку кунжутного масла. Обсмажте в ньому курку. З кожного боку курячі шматочки смажте по хвилині, намагайтеся не використовувати лопатку, а перевертати сковороду Обсмажену курку викладіть на тарілку.

6. В ту ж сковороду (де смажили курку) додайте ще пів-ложки масла і обсмажте в ній до м'якості нарізану кружечками моркву і подрібнений селера. У процесі смаження посоліть. Після смаження також викладіть в окрему тарілку.

7. Ще раз в ту ж сковороду додавши масла, обсмажте до м'якості розділений на суцвіття брокколі…

8. …і кольорову капусту. Овочі після смаження викладайте на окрему тарілку.

9. Виклавши кольорову капусту на тарілку, обсмажте в сковороді на розігрітій олії нарізану тонкими півкільцями цибулю (2-3 хвилини), потім додайте розрізану на 2-3 частини міні-кукурудзу, обсмажені моркву з селерою і прогрійте. Зробіть в центрі вільний простір і видавіть туди два зубчики часнику. Смажте його протягом 30 секунд, потім перемішайте з іншими овочами.

10. Додайте до овочів раніше приготований соус і прогрівайте його, помішуючи, поки не загусне.

11. Як тільки соус загусне, додайте цвітну капусту, брокколі і шматочки курки. Все перемішайте і зніміть з вогню. Подавайте Стир-Фрай з курки з овочами з вареним рисом. Смачного!