Стейк зі свинини на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Ситний і шалено смачний обід або вечерю - це стейк зі свинини на сковороді. Мінімум зусиль і максимум задоволення від справжнього смаку натурального м'яса.
Безліч рецептів стейка з свинини на сковороді припускають складні маринади, заправки і соуси, які часом забивають смак самого м'яса. Пропоную вашій увазі надзвичайно простий рецепт. Просто шматок смаженого м'яса, з мінімальною кількістю спеції і максимально насиченим смаком.
- Свинина - 250 грам
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Цибулина - 0.5 штуки
- Свіжа зелень - 10-15 грам (базилік, петрушка, Braai, орегано або будь-яка інша на смак.)
- Часник - 2 зубчики
- Гірчичний - 1-2 Ст. Ложок (дижонская підійде найкраще.)
- Червоне сухе вино - 100 мілілітрів

1. Рецепт приготування стейка з свинини на сковороді починається з простої підготовки м'яса. Шматочок свинини необхідно вимити, просушити і злегка змастити олією. Для цього найкраще використовувати пензлик.

2. Щоб не перебити основний смак м'яса, найкраще використовувати тільки сіль і перець. Ними ретельно натерти шматочок м'яса з двох сторін. При бажанні, звичайно, можна також додати сухих трав або маринад для м'яса.

3. На вогонь поставити сковороду з товстим дном. Вона повинна як слід прогрітися.

4. Коли сковорода максимально напружена, можна відправляти туди м'ясо. Смажити його найкраще на середньому вогні.

5. Після утворення апетитною скоринки, стейк потрібно перевернути. Для того, щоб він повністю проготовілся, сковороду краще накрити кришкою і трохи зменшити вогонь.

6. Коли стейк буде готовий, його можна знімати з вогню і дати йому трохи постояти. А в цей час на сковороду можна відправити дрібно нарізану цибулю, свіжу зелень і часник. Коли вони трохи обсмажити, додати вино і гірчицю. Довести соус до загусання. Його можна подавати окремо, а можна полити їм готове м'ясо. Ось так просто вийшов соковитий і неймовірно смачний стейк зі свинини на сковороді в домашніх умовах.