Смажені баклажани з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх любителів овочевих страв пропоную неймовірно простий, але дуже апетитний рецепт приготування смажених баклажанів з овочами. Ця закуска відмінно підійде навіть на святковий стіл.
Цей дивовижний варіант, як приготувати смажені баклажани з овочами для багатьох може стати справжньою знахідкою. Соковиті і ароматні овочі, подані до столу не гірше, ніж в ресторані, настільки смачні, що від них неможливо відірватися. Обов'язково спробуйте повторити цей рецепт.
- Баклажан - 1 штука
- Солодкий перець - 2 штуки
- Помідор - 5-6 штук
- Часник - 5 зубчиків
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Горіхи - 50-100 грам
- М'ята - За смаком (або інша зелень)
- Сіль - За смаком

1. Почати потрібно з того, що вимити як слід баклажани і нарізати середніми кільцями. Викласти в глибоку миску, посолити і залишити на деякий час. Це допоможе прибрати з них гірчинку. Забігаючи наперед, після цього баклажани потрібно буде як слід промити під проточною водою і обсушити на паперовому рушнику.

2. Поки просолюється баклажани можна зайнятися й іншими інгредієнтами страви. Вимити, очистити від насіння і нарізати невеликими шматочками солодкий перець.

3. На сковороду налити рослинне масло і відправити туди перець. Смажити до апетитної скориночки, щоб смажені баклажани з овочами в домашніх умовах були хрусткими.

4. Тим часом вимити, обсушити і нарізати кільцями помідори.

5. Обсмажений перець посолити трохи і викласти на паперовий рушник, щоб прибрати зайве масло.

6. Слідом в розігріте масло викласти вимиті і обсушені баклажани. Обсмажити з двох сторін і перекласти на паперовий рушник.

7. Останніми буквально пару хвилин потрібно відправити на сковороду помідори. Додати дрібку солі і влити оцет.

8. Всі овочі викласти на блюдо (рецепт приготування смажених баклажанів з овочами може бути розрахований на порційну подачу або на загальному блюді). Викладати все шарами - баклажани, перець, помідори. При необхідності повторити. Зверху додати горішки і трохи подрібненої м'яти. Дуже смачно!