Рецепт Шоколадно-яблучний пиріг фото

Шоколадно-яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука, Яйця, Шоколад
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На полуденок, Для дітей, На святковий стіл
Випічка, Солодке, Пироги

Порадувати своїх рідних зовсім просто - шоколадно-яблучний пиріг домашнього виробництва. Таке солодкі ласощі можна приготувати навіть на святковий стіл. Обов'язкова уязик - яблучна начинка.

Смачний шоколадно-яблучний пиріг я готую зазвичай за 1, 5 годину. Він виходить високий, смачний і пухкий. Принцип його приготування досить простий (я далі описую послідовні кроки), а результат порадує навіть досвідченого кондитера. Готового пирога вистачить, щоб швидко нагодувати гостей або своїх домашніх.

  • Яблука - 5 штук
  • Борошно - 300 грам
  • Какао-порошок - 100 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Яйця - 3 штук
  • Рарихлітель - 10 грам
  • Вершкове масло - 220 грам
1
1. Просійте борошно, какао і розпушувач в глибоку ємність. Паралельно змастіть вершковим маслом форму для запікання і включіть її, щоб вона розігрілася до 200 градусів.
2
2. Очистіть яблука і наріжте їх дрібно в окрему ємність.
3
3. Збийте вершкове масло з цукром і введіть по одному яйця. У цю миску додайте молоко і просіяне окремо суху суміш.
4
4. Все ретельно збийте і вилийте в форму для запікання, яку ви окремо підготували.
5
5. Зверху викладіть очищені і нарізані яблука. Трохи вдавите їх в тісто і відправте форму в духовку. Зменшіть вогонь до 180 градусів.
6
6. Випікається пиріг близько години. Готовність перевіряйте за допомогою ножа або зубочистки.
7
7. Коли пиріг буде готовий витягніть його з форми, дайте повністю охолонути і вже потім посипте цукровою пудрою.

Схожі рецепти