Щи із щавлю
(покроковий рецепт з фото)
Розповідаю, як приготувати борщ зі щавлю - традиційний російський суп, який зазвичай варять пізньою весною і влітку, коли виростає молодий щавель. Смачно, ситно і недорого.
Дуже корисне і смачне блюдо. І головне - практично ніяких зайвих калорій. Цей класичний рецепт приготування щей з щавлю стане в нагоді тим, хто працює в гарячу весняну пору на дачних ділянках. Та й в розпеченому місті часом так хочеться остудити і підбадьоритися. Тому беремося за підготовку Як приготувати борщ зі щавлю:
1. Наливаємо воду в каструлю і ставимо на плиту. В окремій каструлі ставимо варити яйця.
2. Чистимо картоплю і моркву.
3. Нарізаємо картопля невеликими кубиками, морква півкільцями. Відправляємо варитися.
4. Щавель промиваємо і дрібно нарізаємо.
5. Додаємо щавель в каструлю, коли овочі вже зварилися. Солимо.
6. Яйця охолоджуємо, чистим. Можна нарізати кубиками і відправити в готові щі в каструлю, а можна покласти прямо в тарілку.
7. Наливаємо щі в тарілку, посипаємо посіченою зеленню. Додаємо сметану і подаємо до столу.
Смачного!
- Щавель - 400 грам
- Картопля - 4 штуки
- Морква - 1 штука
- Яйця - 2 штуки
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Зелень кропу, петрушки - 50 грам
- Крем - 100 грам
- Вода - 2 L
1. Наливаємо воду в каструлю і ставимо на плиту. В окремій каструлі ставимо варити яйця.
2. Чистимо картоплю і моркву.
3. Нарізаємо картопля невеликими кубиками, морква півкільцями. Відправляємо варитися.
4. Щавель промиваємо і дрібно нарізаємо.
5. Додаємо щавель в каструлю, коли овочі вже зварилися. Солимо.
6. Яйця охолоджуємо, чистим. Можна нарізати кубиками і відправити в готові щі в каструлю, а можна покласти прямо в тарілку.
7. Наливаємо щі в тарілку, посипаємо посіченою зеленню. Додаємо сметану і подаємо до столу.
Смачного!