Щи із щавлю з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Смачні, вітамінні і вельми корисні щі - ще один з варіантів приготування цього смачного страви. Варити будемо зі свіжої капусти, а щавель додасть щам необхідну кислинку. Буде смачно і корисно!
На обід завжди на столі повинен бути суп, так заведено в нашій родині. А сім'я велика, тому мало не кожен день доводиться варити перша страва. Ну, і варіантів, відповідно, багато. Пропоную вам приготувати смачні щі зі щавлем. Адже щі повинні бути з кислинкою. А коли немає квашеної капусти, щавель її нам і замінить. Вийде і смачно, і корисно. Рецепт приготування щей з щавлю з капустою досить простий, переконайтеся в цьому самі!
- Курка - 500 грам (спинка, ніжки - для бульйону)
- Капуста свіжа - 250-300 грам
- Картопля - 3-4 штук
- Щавель - 200 грам
- Яйце варене - 3 штуки
- Зелень свіжа - 50 грам (цибуля, кріп, петрушка)
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
Щи будемо готувати на курячому бульйоні, тому насамперед зваримо курку. Бульйону нам знадобиться 2.5 L. Коли курка звариться, дістанемо її з бульйону, бульйон процідити і доведемо до кипіння.
Очищаємо картоплю, нарізаємо його невеликими кубиками і відправляємо в бульйон.
Свіжу капусту дрібно нарізаємо і теж відправляємо в бульйон, коли картопля вже буде в змозі напівготовності.
Чистимо цибулю та моркву. Моркву натираємо на тертці, а цибуля просто дрібно нарізаємо.
Злегка обсмажити цибулю і моркву на рослинному маслі.
Щавель ретельно промиваємо і дрібно нарізаємо.
Іншу зелень миємо й теж дрібно нарізаємо. Спосіб нарізки - довільний.
Знімаємо куряче м'ясо з кісточок, нарізаємо його шматочками.
Відправляємо м'ясо і обсмажені цибулю з морквою в каструлю. Варимо хвилин 5. Додамо трохи солі.
Тепер додаємо щавель. Після того, як щі закиплять, додаємо решту зелень і перець. Пробуємо на сіль, додаємо якщо потрібно, за смаком. Даємо щам покипіти хвилин 5 - і прибираємо їх з вогню. Нехай настоятися ще хвилин 10.
Очищене і нарізане на шматочки варене яйце додаємо вже безпосередньо в тарілки. Смачного!