Щавлевий суп з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Щавлевий суп - це завжди смачно, з якими б інгредієнтами ви його не приготували. Легкий курячий бульйон, а щавель додасть супу легку кислинку - у вас ще не потекли слинки? тоді готуємо!
Суп з щавлю, да на курячому бульйоні, да з шматочками курячого м'яса -вкуснотіща, ви не знаходите? Я люблю страви з щавлю (і готувати, і дегустувати). Мені подобаються різні варіанти супів зі щавлем, і вся моя сім'я із задоволенням обідає ними. Готується суп легко, щавель надає супу деяку пікантну кислинку, і суп виходить дуже смачним. Рецепт приготування щавлевого супу з куркою перед вами, готуйте. Я сподіваюся, що результат вас порадує.
- Курині ніжки - 2 штуки
- Щавель - 200 грам
- Мал - 3-4 Ст. Ложок
- Яйце - 2 штуки
- Картопля - 3-4 штук
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Сіль - 1, 5 чайних ложки (за смаком)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Насамперед варимо бульйон з курки. Заливаємо курячі ніжки 2, 5-3 L. Води, варимо хвилин 30-40, знявши піну при закипанні. Готове м'ясо можна вийняти з супу.
Очистимо картопля, наріжемо його невеликими кубиками. Додаємо в бульйон.
Ретельно промиємо рис, додамо його в суп слідом за картоплею. Посолити.
Щавель ретельно промиваємо під проточною водою.
Подрібнюємо його і решту зелень (якщо хочете додати) довільно.
У сковороді розігріваємо олію, додаємо нарізану щавель. Тушкуємо на невеликому вогні, помішуючи, хвилин 8-10.
Своїм та дрібно нарізаємо зелену цибулю.
Відправляємо цибулю і тушкований щавель в суп.
Яйця вбиваємо в невелику миску, додаємо до них пару ложок води, збиваємо вінчиком або виделкою.
Помішуючи суп, вливаємо цівкою збиті яйця. Варимо після закипання хвилини 3. Додаємо перець, пробуємо суп. Якщо треба, додамо сіль. Додаємо шматочки курячого м'яса, доводимо до кипіння і прибираємо з вогню.
Даємо супу настоятися хвилин 10, після чого подаємо до столу зі сметаною або майонезом, кому як подобається. Можна додати зелень.