Щавельнік
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачний весняний суп зі щавлем. Щавельнік часто готують на м'ясному або курячому бульйоні, але можна обмежиться тільки овочами асорті. Суп виходить ароматним і з легкою кислинкою.
Для приготування супу можна використовувати як свіжий, так і консервований щавель. Але необхідно враховувати, що щавель дає кислоту, тому краще покласти невеликий пучок, потім, якщо потрібно, додати ще.
- Куряче філе - 200-300 грам
- Картопля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Селера - 1 частина
- Цибуля ріпчаста - 1 частина
- Щавель - 1 пучок
- Яйця - 2-3 штук
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - 2 щіпки
- Чорний перець - 1 щіпка
- Лавровий лист - 2 штуки
Підготуємо інгредієнти.
Куряче філе нарізаємо невеликими шматками і кладемо в каструлю з водою. Доводимо до кипіння і прибираємо піну. Далі, додаємо лавровий лист і сіль.
Ріжемо дрібно цибулю. Морква нарізаємо трохи крупніше. Лук з морквою висипаємо в киплячий бульйон.
Потім, додаємо картоплю і селера.
За пару хвилин до готовності висипаємо в каструлю нарізаний щавель і додаємо пропущений через прес часник.
Готовий щавельнік наливаємо в глибокі тарілки. Додаємо варене яйце і трохи чорного перцю. Щавельнік можна доповнити сметаною або сметанно-часниковим соусом.
Смачного!
Смачного!