Рецепт Щавельнік фото

Щавельнік
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Зелень, Щавель
Пісні страви
На обід
Супи

Дуже смачний весняний суп зі щавлем. Щавельнік часто готують на м'ясному або курячому бульйоні, але можна обмежиться тільки овочами асорті. Суп виходить ароматним і з легкою кислинкою.

Для приготування супу можна використовувати як свіжий, так і консервований щавель. Але необхідно враховувати, що щавель дає кислоту, тому краще покласти невеликий пучок, потім, якщо потрібно, додати ще.

  • Куряче філе - 200-300 грам
  • Картопля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Селера - 1 частина
  • Цибуля ріпчаста - 1 частина
  • Щавель - 1 пучок
  • Яйця - 2-3 штук
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль - 2 щіпки
  • Чорний перець - 1 щіпка
  • Лавровий лист - 2 штуки
щавельнік - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
щавельнік - фото крок 2
Куряче філе нарізаємо невеликими шматками і кладемо в каструлю з водою. Доводимо до кипіння і прибираємо піну. Далі, додаємо лавровий лист і сіль.
щавельнік - фото крок 3
Ріжемо дрібно цибулю. Морква нарізаємо трохи крупніше. Лук з морквою висипаємо в киплячий бульйон.
щавельнік - фото крок 4
Потім, додаємо картоплю і селера.
щавельнік - фото крок 5
За пару хвилин до готовності висипаємо в каструлю нарізаний щавель і додаємо пропущений через прес часник.
щавельнік - фото крок 6
Готовий щавельнік наливаємо в глибокі тарілки. Додаємо варене яйце і трохи чорного перцю. Щавельнік можна доповнити сметаною або сметанно-часниковим соусом.
Смачного!

Схожі рецепти