Рецепт Щавель з тушонкою фото

Щавель з тушонкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Зелень, Щавель
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи

Цей суп ще називається зеленим борщем. Він хороший особливо зі щавлем, хоча і інша зелень тут також буде доречна. Смачний і корисний супчик - до ваших послуг. Ось, як приготувати щавель з тушонкою.

Зелений суп виходить тоді, коли в його склад входить зелень. Вона може бути будь-який, головне - їстівною! По весні краще буде покласти молоду кропиву. Щавлевий суп має трохи кисленький смак. Він дуже приємно підкреслює м'ясний бульйон, який може бути як з тушонки, так і просто з відвареного м'яса.

  • Консервований - 400 грам
  • Картопля - 4 штуки
  • Щавель - 1 пучок
  • Цибуля - За смаком
  • Морква - 1 штука
  • Яйця - За смаком
  • Масло рослинне - За смаком
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
  • Крем - За смаком
щавель з тушонкою - фото крок 1
Починаємо приготування з того, що підготуємо овочі. Чистка kartoshku, морква і цибуля. Потім картоплю поріжемо кубиками і покладемо в холодну воду. А поки закип'ятити воду в каструлі.
щавель з тушонкою - фото крок 2
Для супу з тушонкою нам, природно, знадобиться сама тушонка. Добре б ще, щоб вона була з м'яса, а не з його замінників. Але це вже на ваш розсуд. Відкриваємо банку тушонки і бачимо шар жиру. Я пропоную його не викидати, а зняти і покласти в сковороду, на якій ми будемо пасерувати натерту моркву з нарубаним ріпчастою цибулею.
щавель з тушонкою - фото крок 3
Поки овочі обсмажуються в сковороді з жиром з-під тушонки, підготуємо щавель. Промиємо ретельно листочки і стеблинки. Наріжемо його смужками (можна великими або дрібними).
щавель з тушонкою - фото крок 4
Для цього супу я вирішила відварити яйця круто. Поставила окремо каструльку з водою, заклала яєчка і кинула в них дрібку солі, щоб не потріскалися. Пасеровані овочі перекладаю в каструлю, де вже вариться картопля. Потім кладу нарізану шпинат і тушонку з банки. Солю і перчу.
щавель з тушонкою - фото крок 5
Яєчка відвар. Кладу їх в холодну воду, щоб легше чистилися. Суп докіпает на повільному вогні. Через 15 хвилин після закладки тушонки зі щавлем я вимикаю суп. Наливаю його в тарілки, посипаю нарубаним зеленою цибулею. До кожної порції подам розрізане яєчко, можна по половинці або четвертинці. Смачного!

Схожі рецепти