Щавель з тушонкою
(покроковий рецепт з фото)
Цей суп ще називається зеленим борщем. Він хороший особливо зі щавлем, хоча і інша зелень тут також буде доречна. Смачний і корисний супчик - до ваших послуг. Ось, як приготувати щавель з тушонкою.
Зелений суп виходить тоді, коли в його склад входить зелень. Вона може бути будь-який, головне - їстівною! По весні краще буде покласти молоду кропиву. Щавлевий суп має трохи кисленький смак. Він дуже приємно підкреслює м'ясний бульйон, який може бути як з тушонки, так і просто з відвареного м'яса.
- Консервований - 400 грам
- Картопля - 4 штуки
- Щавель - 1 пучок
- Цибуля - За смаком
- Морква - 1 штука
- Яйця - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Крем - За смаком
Починаємо приготування з того, що підготуємо овочі. Чистка kartoshku, морква і цибуля. Потім картоплю поріжемо кубиками і покладемо в холодну воду. А поки закип'ятити воду в каструлі.
Для супу з тушонкою нам, природно, знадобиться сама тушонка. Добре б ще, щоб вона була з м'яса, а не з його замінників. Але це вже на ваш розсуд. Відкриваємо банку тушонки і бачимо шар жиру. Я пропоную його не викидати, а зняти і покласти в сковороду, на якій ми будемо пасерувати натерту моркву з нарубаним ріпчастою цибулею.
Поки овочі обсмажуються в сковороді з жиром з-під тушонки, підготуємо щавель. Промиємо ретельно листочки і стеблинки. Наріжемо його смужками (можна великими або дрібними).
Для цього супу я вирішила відварити яйця круто. Поставила окремо каструльку з водою, заклала яєчка і кинула в них дрібку солі, щоб не потріскалися. Пасеровані овочі перекладаю в каструлю, де вже вариться картопля. Потім кладу нарізану шпинат і тушонку з банки. Солю і перчу.
Яєчка відвар. Кладу їх в холодну воду, щоб легше чистилися. Суп докіпает на повільному вогні. Через 15 хвилин після закладки тушонки зі щавлем я вимикаю суп. Наливаю його в тарілки, посипаю нарубаним зеленою цибулею. До кожної порції подам розрізане яєчко, можна по половинці або четвертинці. Смачного!