Салат з яйцем і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Швидкий в приготуванні салат з яйцем і сиром можна подати на сніданок, обід або вечерю. Він ідеальний як перекушування або аперитиву під основне блюдо з запеченого м'яса, риби або курки.
За бажанням нарізка салату може бути будь-який: кубиками, пластами, кружечками. Головне - не забувайте заправляти блюдо якісним рослинним маслом без запаху, щоб воно не перебило аромат самого салату. Сир можна використовувати будь-якого сорту: твердий або м'який - на ваш смак. Яйця заздалегідь відваріть в воді: курячі 12 хвилин, перепелині - 6 хвилин і остудіть в крижаній воді.
- Яйце перепелине - 3 штуки (відварне)
- Сир - 100 грам (твердий)
- Помідор черрі - 2-3 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка
- Салат листовий - 2 штуки (список)
- Петрушка кучерява - 2-3 штук (стебла)

Підготуйте зазначені інгредієнти.

Промийте листя салату і обсушіть їх паперовими рушниками. Викладіть на тарілку. Твердий сир будь-якого сорту наріжте пластинами і викладіть в хаотичному порядку на листя салату. Сорт сиру може бути будь-яким, орієнтуйтеся на свій смак і смак ваших рідних.

Заздалегідь відварені і охолоджені перепелині яйця очистіть від шкаралупи, промийте у воді. Розріжте кожне з них навпіл і викладіть між скибочок сирної нарізки. Можна використовувати відварені курячі яйця, але тоді їх потрібно розрізати на чотири частини.

Промийте помідори черрі, видаліть живці і наріжте їх кружечками. Викладіть на тарілку.

Посоліть і поперчіть салат, збризніть рослинним маслом, бажано - оливковою холодного віджиму. Прикрасьте свіжою зеленню петрушки, кропу і т.Д. Подайте блюдо до столу відразу ж після його приготування, щоб в ньому зберігся максимум корисних вітамінів і мікроелементів.