Салат з сочевиці з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Особливість рецепту приготування салату з сочевиці з морквою - простота і швидкість. Сам салат виходить дуже смачним і поживним. Так що, і ситно, і корисно, і оригінально. Спробуйте!
Копчену курку з салату, якщо бажаєте, можна виключити. До речі, любителям родзинок раджу додати трохи в салат. Я частенько так і роблю, хоча мої домашні не особливо його люблять і виколупують
Отже, для приготування салату з сочевиці з морквою слідуємо наступних інструкцій:
1. Сочевицю кілька разів промиваємо в холодній воді. Замочуємо її на півгодини-годину. Варимо її в каструлі, заповненої водою, в якій замочували. Не забудьте трохи посолити. Можна додати лавровий лист. Варимо протягом 10-15 хвилин до м'якості.
2. Чистимо і дрібно шаткуємо цибулю.
3. Моркву чистимо і тремо на крупній тертці.
4. Обсмажуємо цибулю і моркву до золотої скоринки на сковороді в рослинному маслі на середньому вогні.
5. Копчену курку і перець нарізаємо на дрібні шматочки.
6. Перемішуємо овочі, які ми готували в сковороді, сочевицю, перець і курку. Солимо, перчимо до смаку.
7. Видавлюємо лимонний сік на салат. Перемішуємо.
8. В принципі салат готовий, залишилося тільки почекати, поки він вбере соки і охолоне.
Смачного!
- Копчена курка - 300 грам
- Болгарський перець - 1 штука
- Морква - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло оливкове - За смаком
- Сочевиця - 150 грам
- Лимонний сік - За смаком
Отже, для приготування салату з сочевиці з морквою слідуємо наступних інструкцій:
1. Сочевицю кілька разів промиваємо в холодній воді. Замочуємо її на півгодини-годину. Варимо її в каструлі, заповненої водою, в якій замочували. Не забудьте трохи посолити. Можна додати лавровий лист. Варимо протягом 10-15 хвилин до м'якості.
2. Чистимо і дрібно шаткуємо цибулю.
3. Моркву чистимо і тремо на крупній тертці.
4. Обсмажуємо цибулю і моркву до золотої скоринки на сковороді в рослинному маслі на середньому вогні.
5. Копчену курку і перець нарізаємо на дрібні шматочки.
6. Перемішуємо овочі, які ми готували в сковороді, сочевицю, перець і курку. Солимо, перчимо до смаку.
7. Видавлюємо лимонний сік на салат. Перемішуємо.
8. В принципі салат готовий, залишилося тільки почекати, поки він вбере соки і охолоне.
Смачного!