Салат в лаваші з морквою по-корейськи
(покроковий рецепт з фото)
Приготуємо ситний салат з морквою по-корейськи в лаваші. Таке блюдо можна подати на закуску на полуденок або в якості легкої вечері.
Куряче філе можна використовувати варене, смажене, бути може, у вас залишилася курка після вчорашнього. Філе можна прогріти, а можна використовувати і холодну. Змащуємо лаваш сиром, викладаємо моркву і салат, курку, загортаємо і насолоджуємося.
- Тонкий лаваш - 2 штуки
- Куряче філе - 500 грам
- М'який плавлений сир - 200 грам
- Салат - 1 пучок
- Морква по-корейськи - 200 грам
- Огірок великий - 1 штука
- Майонез - 2-3 Ст. Ложок
- Кетчуп - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль, перець - За смаком
Починаємо з курячого філе. Ріжемо його пластинами, які з двох сторін грунтовно відбиваємо. Відбите м'ясо розрізаємо на невеликі шматочки і злегка (кілька хвилин) обсмажуємо в невеликій кількості рослинного масла. Потім додаємо до м'яса майонез і кетчуп, накриваємо сковорідку кришкою і так доводимо куряче філе до готовності приблизно 15 хвилин.
Поверхня лаваша промазуємо плавленим сиром.
Тепер треба викласти начинку, причому так, щоб потім лаваш було зручно згорнути.
На листя салату викладаємо тонко нарізаний свіжий огірочок. Найкраще тонкі смужки вийдуть за допомогою Овочечистка.
Поверх огірка викладаємо морквину по-корейськи.
На морква викладаємо шматочки курки. Основну частину м'яса викладаємо смужкою, з таким розрахунком, щоб при загвинчування м'ясо виявилося в серединці. Залишок курки розподіляємо на відстані 5-7 см від першої м'ясної смужки, тим самим отримаємо ще один м'ясний шар.
Нижній край лаваша, яку краще залишити без начинки, підгинаємо.
А далі просто звертаємо як рулет.