Салат із сьомгою і буряком
(покроковий рецепт з фото)
Барвисте блюдо можна подати на романтичний тет-а-тет, адже оформлення салату з сьомгою і буряком цього дуже сприяє! Беріть на замітку цю чудову ідею!
Можна просто нарізати слабосоленую сьомгу і відварну буряк кубиками і перемішати зі сметаною, але куди яскравіше і смачніше на тарілці буде виглядати вміло вибудувана композиція з цих же інгредієнтів! Благо вам буде потрібно всього лише 10 хвилин для її створення.
- Сьомга - 80 грам (слабосоленая нарізка)
- Буряк - 2 штуки (відварна)
- Крем - 40 мілілітрів (будь-якої жирності)
- Рукола - 0, 5 пучка
- Сіль - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки

Підготуйте зазначені інгредієнти. Заздалегідь відваріть або запечіть і остудіть буряк.

Очистіть відварну буряк від шкірки, промийте і наріжте стрічками, так само, як ніби ви зрізуєте шкірку з яблук. Бурякові стрічки промокніть паперовим рушником, щоб вони не виділяли сік. Скрутіть з них троянди і викладіть на тарілку.

Таким же чином скрутіть троянди з нарізки слабосоленої сьомги.

Розберіть половину пучка руколи і промийте листя у воді, промокніть їх паперовими серветками. Акуратно викладіть листя навколо троянд з інгредієнтів.

У кожну троянду з буряка викладіть сметану, не заповнюючи її до країв. Посоліть і поперчіть блюдо. По бажанню - збризніть лимонним соком. Рослинна олія не буде потрібно, так як нарізка риби і так жирна.

Подайте салат до столу, поки сметана НЕ забарвилася в рожевий колір. Заздалегідь готувати страву не потрібно!