Рулет з лаваша з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Коли хочеться "чогось смачненького" і зовсім немає бажання стояти біля плити, вам допоможе простий рецепт приготування рулету з лаваша з помідорами. Усе, що потрібно, - вірменський лаваш і овочі!
Рулет з лаваша з помідорами можна готувати з одного лаваша або трьох, як це роблю я. Найбільше часу йде на те, щоб рулет просочився. А приготувати його - дуже просто. Приступимо.
1. Зелений салат, помідори і кріп промийте, просушіть. У помідорів виріжте плодоніжки і наріжте їх тонкими кружечками. Кріп дрібно порубати.
2. Покладіть лист лаваша на стіл і намажте всю його поверхню майонезом. Розподіліть майонез рівномірно тонким шаром по всій поверхні. Потім засипте рубаним кропом.
3. На лаваш з майонезом і кропом покладіть другий лист лаваша. Знову змастіть майонезом і розподіліть тонко нарізані помідори.
4. Останній - третій лист лаваша - покладіть на лаваш з помідорами. Змастіть всю поверхню майонезом і присипте дрібно натертим сиром.
5. Найвідповідальніший момент! Акуратно скрутіть всі листи лаваша в рулет. Загорніть рулет в харчову плівку і покладіть на 5-6 годин в холодильник, щоб лаваш просочився.
6. По закінченню 5-6 годин зніміть плівку і наріжте лаваш. Подавайте на стіл в якості закуски.
До речі, моя подруга приготувала подібний лаваш для пікніка. Дуже зручно їсти таку закуску на природі. Начинку для лаваша можете підбирати під настрій і переваги. Думаю, вегетаріанський лаваш з помідорами - універсальний, він точно припаде до смаку всім. Якщо ви використовуєте один лаваш (замість трьох), то намажте його майонезом, викладіть салат, потім помідори, кріп і сир. Загорніть. Такий лаваш просочиться швидше.
Смачного!
- Лаваш вірменський - 3 штуки
- Салат зелений (пучок) - 1 штука
- Помідори - 3 штуки
- Сир - 150 грам
- Майонез - 4-5 Ст. Ложок
- Кріп (пучок) - 1 штука
1. Зелений салат, помідори і кріп промийте, просушіть. У помідорів виріжте плодоніжки і наріжте їх тонкими кружечками. Кріп дрібно порубати.
2. Покладіть лист лаваша на стіл і намажте всю його поверхню майонезом. Розподіліть майонез рівномірно тонким шаром по всій поверхні. Потім засипте рубаним кропом.
3. На лаваш з майонезом і кропом покладіть другий лист лаваша. Знову змастіть майонезом і розподіліть тонко нарізані помідори.
4. Останній - третій лист лаваша - покладіть на лаваш з помідорами. Змастіть всю поверхню майонезом і присипте дрібно натертим сиром.
5. Найвідповідальніший момент! Акуратно скрутіть всі листи лаваша в рулет. Загорніть рулет в харчову плівку і покладіть на 5-6 годин в холодильник, щоб лаваш просочився.
6. По закінченню 5-6 годин зніміть плівку і наріжте лаваш. Подавайте на стіл в якості закуски.
До речі, моя подруга приготувала подібний лаваш для пікніка. Дуже зручно їсти таку закуску на природі. Начинку для лаваша можете підбирати під настрій і переваги. Думаю, вегетаріанський лаваш з помідорами - універсальний, він точно припаде до смаку всім. Якщо ви використовуєте один лаваш (замість трьох), то намажте його майонезом, викладіть салат, потім помідори, кріп і сир. Загорніть. Такий лаваш просочиться швидше.
Смачного!