Рулет з цілої курки
(покроковий рецепт з фото)
Якщо не знаєте, що приготувати з курки до святкового столу, приготуйте рулет. Це просто, виходить ефектно, до того ж варіанти начинки ви можете вибирати за смаком.
Не знаю, що приготувати на святковий стіл? Тоді зробіть рулет з курки. Це зовсім нескладно, при цьому начинка рулету повністю залежить від вашої фантазії і переваг. Дивіться покрокові рекомендації до рецептом і готуйте із задоволенням!
- Курка - 1 штука
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Чорний мелений перець - 2 щіпки
- Часник - 2 зубчики
- Маслини - 10 штук
- Болгарський перець - 1 штука
- Помідори черрі - 3-4 штук
- Желатин - 10 грам
- Сухі пряні трави - 1 Чайна ложка

Підготуйте інгредієнти.

Промийте курку і гострим ножем зніміть з неї м'якоть, робіть це починаючи з грудки, як би "роздягаючи" курку. Крильця краще відразу відрізати, вони нам не знадобляться.

Уздовж курячої ніжки зробіть надріз і акуратно підрізаючи кісточку, видаліть її.

Розкладіть на столі фольгу в 2 шару, викладіть на неї зняте куряче м'ясо.

Ножем зріжте потовщення з грудки, зрізану частину перемістіть туди, де шар м'яса тонше.

Таким чином, вирівняйте товщину м'яса по всій поверхні.

Злегка відбийте м'ясо, посипте желатином, приправити сіллю, поперчіть, додайте пряні сухі трави.

Поріжте маслини, измельчитечасник, викладіть на поверхню м'яса.

Викладіть смужки болгарського перцю і шматочки помідорів, видаливши насіння.

Акуратно згорніть рулет, допомагаючи собі краєм фольги.

Рулет можна відварити і тоді його слід перев'язати мотузкою.

Для запікання в духовці щільно оберніть курячий рулет фольгою. Запікайте 1, 5 години в духовці при температурі 150-180 градусів.

Перш ніж робити нарізку з рулету, його слід повністю охолодити.

Подавайте нарізку з курячого рулету на салатних листках, зі свіжими овочами та зеленню. Рулет виходить красивим і смачним!