Рибний томатний суп
(покроковий рецепт з фото)
У Франції, звідки родом цей рецепт, рибні супи дуже популярні, настільки ж, як і м'ясні. Суп наваристий і насичений за смаком. Розповім про рецепт, як приготувати рибний томатний суп.
Можна використовувати цілу рибку або обрізки, але обов'язково на кістки. Риб'ячі частини перед приготуванням запікають у духовці, а потім на їх основі варять бульйон. Не хвилюйтеся, що вам попадуться кістки, перед подачею на стіл суп проціджують. Подавайте суп гарячим з підсмаженою грінками.
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Цибуля - 1 штука
- Селера - 90 грам
- Фенхель - 90 грам
- Часник - 4 зубчики
- Насіння кропу - 2 чайних ложки
- Біле вино - 1 Склянка
- Вода - 4 склянки
- Рибні кістки - 1 кілограм
- Консервовані помідори - 400 грам (можна замінити свіжими помідорами)
- Свіжий чебрець - 4 штуки
- Петрушка - 2 штуки
- Шафран - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком

1. Для 1 день до приготування підготуйте рибу. Для цього очистіть її від залишків крові і нутрощів, ретельно промийте під проточною водою, викладіть на решітку для видалення зайвої води. Посоліть з усіх боків і залиште на добу.

2. Безпосередньо перед приготуванням злийте зайву воду з піддона з-під риби. Поставте рибу на 15-20 хвилин в заздалегідь розігріту до 230 градусів духовку на 20 хвилин.

3. Промийте і дрібно наріжте цибулю, часник, селера. Помийте фенхель, відкладіть окремо насіння, інше подрібніть. Нагрійте глибоку сковороду або каструлю з оливковою олією і додайте в неї цибулю, часник, селера і фенхель, підсмажуйте на середньому вогні 20 хвилин до появи золотисто-коричневого кольору.

4. Додайте насіння фенхелю і готуйте ще 1-2 хвилини.

5. Влийте в сковороду біле вино, продовжуйте готувати, поки не зникне аромат спирту.

6. Промийте і подрібніть петрушку, timyyan і шафран. Додайте в сковороду помідори, петрушку, чебрець, шафран і рибу, накрийте кришкою і тушкуйте протягом години, періодично помішуючи.

7. Під час приготування за допомогою щипців видаліть великі риб'ячі кістки, хребет і шматочки голови.

8. Перелийте суп в блендер і подрібніть до отримання однорідної маси.

9. Процідіть отриману суміш через сито, постарайтеся по максимуму видавити рідина через сито.

10. Залишки в ситі повинні бути дуже сухими після проціджування. Перекладіть залишки з сита в каструлю, додайте 2 склянки води і доведіть до кипіння. Після процідіть суміш через сито.

11. Доведіть суп до кипіння, посоліть і поперчіть за смаком. Подавайте суп з грінками, прикрасивши його петрушкою.