Рецепт Пряники яблучна фото

Пряники яблучна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука
Пісні страви
На полуденок
Випічка, Пряники

Яблуко, напевно, наш національний фрукт. Його завжди можна дістати в будь-який час року, варто воно недорого, а страв з нього можна зробити величезну кількість. Ну, і користь, звичайно, від нього велика.

І, звичайно, найвигідніше з яблуком виглядає різна випічка. Коли воно запікається, то не стає гірше за смаковими якостями. Мені навіть подобаються яблука більше в такому вигляді, ніж в свіжому. Тому я підготувала для вас детальний рецепт про те, як приготувати пряник яблучну. Простий і смачний кекс!

  • Мед - 300 грам
  • Борошно - 200 грам
  • Вівсяна мука - 50 грам
  • Смажений мигдаль, мелений фундук - 50 грам
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Розпушувач - 1 штука (пакетик (10-15 м))
  • Яйце - 1 штука
  • Яблуко - 3 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Імбир мелений - 1/3 чайних ложки
  • Кардамон мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Запашний перець - За смаком
  • Паличка гвоздики - 4 штуки
  • Мускатний горіх мелений - За смаком
  • Цедра лимону - 2 Ст. Ложки
  • Журавлина - За смаком
  • Вершкове масло - 10 грам
пряники яблучна - фото крок 1
Мед з молоком підігрійте до повного розчинення. Потім остудіть суміш.
пряники яблучна - фото крок 2
У миску всипте борошно, горіхи, розпушувач, вівсяну муку, сіль, корицю, імбир, кардамон, перець, подрібнену гвоздику, цедру лимона. Перемішайте.
пряники яблучна - фото крок 3
Яблука помийте і наріжте невеликими шматочками.
пряники яблучна - фото крок 4
У сухі інгредієнти влийте мед з молоком, також вбийте яйце. Добре перемішайте.
пряники яблучна - фото крок 5
Тепер додайте журавлину з яблуками. Добре перемішайте і викладіть у форму, змащену маслом.
пряники яблучна - фото крок 6
Запікайте пряники при 180 градусах протягом однієї години. Приємного чаювання!

Схожі рецепти