Пряники яблучна
(покроковий рецепт з фото)
Яблуко, напевно, наш національний фрукт. Його завжди можна дістати в будь-який час року, варто воно недорого, а страв з нього можна зробити величезну кількість. Ну, і користь, звичайно, від нього велика.
І, звичайно, найвигідніше з яблуком виглядає різна випічка. Коли воно запікається, то не стає гірше за смаковими якостями. Мені навіть подобаються яблука більше в такому вигляді, ніж в свіжому. Тому я підготувала для вас детальний рецепт про те, як приготувати пряник яблучну. Простий і смачний кекс!
- Мед - 300 грам
- Борошно - 200 грам
- Вівсяна мука - 50 грам
- Смажений мигдаль, мелений фундук - 50 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Розпушувач - 1 штука (пакетик (10-15 м))
- Яйце - 1 штука
- Яблуко - 3 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Імбир мелений - 1/3 чайних ложки
- Кардамон мелений - 0, 5 чайних ложки
- Запашний перець - За смаком
- Паличка гвоздики - 4 штуки
- Мускатний горіх мелений - За смаком
- Цедра лимону - 2 Ст. Ложки
- Журавлина - За смаком
- Вершкове масло - 10 грам

Мед з молоком підігрійте до повного розчинення. Потім остудіть суміш.

У миску всипте борошно, горіхи, розпушувач, вівсяну муку, сіль, корицю, імбир, кардамон, перець, подрібнену гвоздику, цедру лимона. Перемішайте.

Яблука помийте і наріжте невеликими шматочками.

У сухі інгредієнти влийте мед з молоком, також вбийте яйце. Добре перемішайте.

Тепер додайте журавлину з яблуками. Добре перемішайте і викладіть у форму, змащену маслом.

Запікайте пряники при 180 градусах протягом однієї години. Приємного чаювання!