Простий шоколадний торт
(покроковий рецепт з фото)
Використовуючи цей рецепт, ви зможете переконатися, що простий шоколадний торт може вийти найсмачнішим. Тим більше, що для приготування цього тортика знадобляться найпростіші продукти.
Простий шоколадний торт виходить просто неймовірно смачним. Власне, це не торт, а пиріг, але якщо приготувати, наприклад, 2 таких пирога, та ще змастити густим сметанним або масляним кремом - то шикарний святковий торт буде вам забезпечений. У мене пиріг зверху дуже потріскався, а всередині вийшов злегка вологим, дуже соковитим і ніжним. Потріскався він тому, що випікала я при температурі 180 градусів (як і було зазначено в рецепті), але краще випікати при 160 градусах, тоді все буде відмінно!
- Борошно - 1, 5 склянки
- Какао - 0, 5 склянки
- Сода, погашена оцтом - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Склянка
- Масло рослинне рафіноване - 0, 5 склянки
- Кава - 1 Склянка
- Екстракт ваніліну - 1 Чайна ложка

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Каву можна використовувати як заварний, так і розчинна, а можна і зовсім замінити водою, але з кавою виходить смачніше і ароматні.

Змішайте всі сухі інгредієнти - борошно, какао, цукор, соду, погашену оцтом.

В окремій ємності змішайте рідкі інгредієнти (рослинна олія, кава і екстракт ваніліну), вилийте їх до сухої суміші і добре перемішайте. За консистенцією тісто буде нагадувати тісто для кексів.

Форму для випікання змастіть вершковим маслом. Вилийте тісто і відправте форму в духовку, розігріту до 160 градусів, з 30 хвилин.

Зараз я вказую, що випікати слід саме при температурі 160 градусів, інакше пиріг потріскається так само, як у мене. Але навіть це не проблема, зверху я присипала цукровою пудрою, і вийшло відмінно! Усередині пиріг дуже ніжний, соковитий, вологий, з яскравим ароматом! Таке відчуття, ніби в ньому дійсно шоколад!

Подавайте простий шоколадний торт з кавою або чаєм, всі ваші рідні та гості оцінять!