Профітролі зі збитими вершками
(покроковий рецепт з фото)
Профітролі з повітряним кремом зі збитих вершків всередині виходять дуже смачні. Вони нагадують смак дитинства. Беріть на замітку рецепт!
Профітролі - десерт французької кухні і являє собою невеликі кульки зі збитим кремом усередині. За рахунок крему вони стають ніжними і просто тануть у роті. Верх можна полити білим шоколадом, посипати горішками, кокосовою стружкою або цукровою пудрою.
- Вода - 125 мілілітрів
- Молоко - 125 мілілітрів
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно пшеничне - 140 грам
- Яйця - 4 штуки (категорія 1С)
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Шоколад - 100 грам (темний)
- Стружка кокосова - 50 грам
- Цукрова пудра - 40 грам
- Вершки - 350 мілілітрів (для збивання, 33% жирності)

Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування профитролей з збитими вершками.

У каструлю налийте воду, молоко, додайте сіль і цукор. Викладіть вершкове масло в каструлю і поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння і розчинення солі та цукру.

Зменшіть вогонь до мінімального, всипте в каструлю просіяне борошно і швидко перемішайте до однорідної маси. Продовжуйте варити, перемішуючи, протягом 2 хвилин. Тісто має зібратися в грудку. Зніміть з вогню і остудіть до теплого стану.

Розбийте в каструлю з тестом одне яйце і добре перемішайте до однорідної маси.

Додайте друге яйце і знову перемішайте до однорідності.

Розбийте в каструлю з тестом третього яйце ретельно перемішайте до однорідної маси.

Додайте останнім яйце і все ретельно перемішайте до однорідності.

Тісто має бути не рідким і не дуже тугим. Воно повинно тягнутися за ложкою великою хвилею, коли її підійміть. Увімкніть духовку розігріватися до температури 180 градусів.

Перекладіть тісто в кондитерський мішок з насадкою зірочка. Отсадіте профитроли на деко застелений силіконовим килимком.

Поставте деко в гарячу духовку і випікайте протягом 40 хвилин до золотистого кольору. При випіканні ні в якому разі не відкривайте вашу духовку. Профітролі відразу осядуть і будуть не придатні для заповнення кремом. Виймаємо деко і повністю охолоджуємо профитроли.

Холодні вершки налийте в миску і збийте на середній швидкості до м'яких піків. Додайте цукрову пудру не перестаючи збивати.

Продовжуйте збивати до пишного і повітряного крему.

Перекладіть крем в кондитерський мішок з тонкою насадкою і заповніть внутрішню частину профитролей кремом зі збитих вершків.

Шоколад розтопіть на водяній бані. Занурте верх профитролей в шоколад, а потім відразу посипте кокосовою стружкою. Залиште до застигання шоколаду.

Смачного!