Плацинди з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Плацинди - це блюдо молдавської кухні. Найчастіше його готують з начинкою з сиру і картоплі, але бувають також плацинди з м'ясом, грибами і навіть овочеві. Сьогодні пропоную начинку з м'яса.
Плацинди подають до столу зі сметаною і салатом. За смаком це блюдо дуже нагадує м'який лаваш або східну корж. Фарш для плацинди не слід перенасичувати спеціями. Деякі в такий фарш кладуть подрібнений болгарський перець. Я не раджу цього робити, т.К. Перець не встигає приготується і найчастіше вибивається із загальної концепції страви.
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Фарш - 500 грам
- Відварений рис - 3 Ст. Ложки
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
Для приготування плацинди нам необхідно в миску просіяти борошно. Окремо закип'ятити стакан води. У киплячу воду влийте 3 ст. Ложки рослинної олії. Розмішайте, а потім окріп влийте в борошно. Швидко замісіть тісто, додавши 1 немає. Ложку солі.
У нас вийде ось таке тепле і ніжне тісто. Зберіть його в кулю і, накривши плівкою, дайте постояти 30 хвилин. Тесту потрібен час, щоб воно стало таким, як треба.
Приготуйте начинку. Змішайте сирої домашній фарш з провареним сиром і нарізаною ріпчастою цибулею. Фарш нагадує фарш для тефтелей.
Злегка остигле тісто розділіть на невеликі кульки. У мене вийшло таких близько 14 штук.
Стіл присипте борошном. Розкачайте на ньому кульку тесту в пласт.
На серединку викладіть трохи підготовленого фаршу. Розподіліть його по тесту.
Поверніть конвертиком так, щоб фарш", не визирав" і не витікав.
На рослинному маслі обсмажте конвертик (placindu) з двох сторін на добре розігрітій сковороді, при цьому вогонь повинен бути нижче середнього.